Мангове морозиво з молоком і жовтками

Як зробити Мангове морозиво з молоком і жовтками рецепт. Якщо літо в цьому році настане, а всі шанси є, треба буде якось рятуватися від спеки. Досі людство не придумало нічого кращого морозива🍦. Вчимося робити самі і насолоджуємося приголомшливим смаком. Виявляється, зробити морозиво вдома не так вже й складно.

Інгредієнти

1. Мангове пюре: 200 грамів
2. Яєчні жовтки: 4 штуки
3. Вершки (від 33%) – 500 мл
4. Молоко – 250 мл
5. Цукор – 200 г
6. Ваніль (що під рукою – ванілін, екстракт, стручок)

Мангове морозиво з молоком і жовтками покроковий рецепт

1. Мангове пюре 🥭купуємо в магазині або робимо самі в блендері. Добре змішуємо з молоком🥛 (краще в тому ж блендері). Вийшло мангове молоко змішуємо з вершками, 100 г цукру, ваніллю і розігріваємо в каструлі або сотейнику з товстим дном. Помішуючи, доводимо до кипіння, але тільки до перших пузырьков.
2. Поки суміш вариться на вогні, збиваємо жовтки з цукром. Збивати можна вручну до тих пір, поки жовтки не посвітлішають і не збільшаться в об’ємі. Гарячу вершкову суміш вводимо по частинах в жовткову масу. Дуже добре розмішуємо, щоб жовтки не згорнулися. Після того як все змішали, знову ставимо на вогонь і уварюємо суміш, поки не загусне, не доводячи до кипіння (пам’ятаємо – жовтки не повинні згорнутися!)
3. Ступінь готовності визначаємо так: занурюємо дерев’яну ложку і проводимо по ній пальцем. Залишився слід повинен мати чіткі межі і не стікати. Пропускаємо наше гаряче морозиво через сито у форму для заморозки. Тепер воно повинно охолонути до кімнатної температури. Не забуваємо все час помешивать.
4. Щоб остудити суміш швидше, ставимо форму в холодну воду (воду ще можна додати лід❄️). Остигле вершкове ласощі накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозилку. Якщо у вас звичайна форма, кожні 40-60 хвилин дістаємо з морозилки і дуже добре перемішуємо, поки морозиво не замерзне полностью.