Пісочний пиріг з меренгою безе і ягодами

Пісочний пиріг з меренгою безе і ягодами простий рецепт. Ділюся рецептом пирога з пісочного ягодами і меренгою. Вийде, навіть якщо зовсім немає досвіду. Сьогодні я поділюся з вами рецептом одного з найулюбленіших десертів – пісочного пирога з меренгою і ягодами. Хрусткий верх, ніжна серединка з кислинкою і товстий пісочний корж – ідеальне поєднання. Давайте готувати.

Інгредієнти

Тісто
• Борошно 400 р
• Вершкове масло 250 г
• Цукрова пудра 100 г
• Жовтки 5 шт.
• Розпушувач 1 ч. л. з гіркою

Меренга
• Білки 5 шт.
• Цукор 200 р
• Крохмаль 30 г
• Ванільний екстракт 1 ч. л. або ванільний цукор 10 р
• Малина-250 г

Пісочний пиріг з меренгою безе і ягодами покроковий рецепт

1. В чашу міксера відправляю м’яке вершкове масло і цукрову пудру, збиваю масу до однорідності. Не зупиняючи міксер, по черзі додаємо жовтки і кожен раз даю їм смешаться.

2. Просіюю борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідності. Тісто повинне вийти щільним. Розподіляю по дну форми, наколюю виделкою і прибираю на 10 хвилин у морозилку або на 30 хвилин у холодильник. Потім ставлю випікатися на 15-20 хвилин при 180°C.
3. Меренга.
Білки з цукром відправляю в чашу міксера і збиваю на середній швидкості до стану меренги.

Готую ягоди. Для цього пирога краще всього підійдуть кислі ягоди – меренга солодка, і її солодкість треба збалансувати. Я взяв заморожену малину, але можна використовувати журавлину, брусницю і чорну смородину.

4. Збірка.
Меренгу рівномірно розподіляю поверх тіста. Ягоди викладаю на меренгу і кожну утапливаю всередину. Зверху накриваю залишками меренги і вирівнюю лопаткою.

Випікаю 30-40 хвилин при температурі 180°C. Після випікання даю пирога повністю охолонути.

Пиріг виходить дуже красивий, особливо якщо розрізати малину посередині. А смак пирога прямо як у дитинстві – солодка хрустка меренга, кисленька малина всередині і розсипчасте пісочне тесто.