Морозиво «Темний шоколад» з кокосовим молоком і фініками

Як смачно зробити Морозиво «Темний шоколад» з кокосовим молоком і фініками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

▪️200 г кокосового молока (від 17-19 % жирності)
▪️80 г фініків без кісточок
▪️25 г какао-порошку

ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР:
▪️60 г какао тертого
▪️30 г какао-масла
▪️10 г сухого кокосового молока
▪️20 г сиропу топінамбура
+ жменю смаженого арахісу для декору.

Морозиво «Темний шоколад» з кокосовим молоком і фініками покроковий рецепт

1. Фініки вимити, очистити від кісточок, можна нарізати або цільними, і залишити в кокосовому молоці поки не стануть дуже м’якими. Цю масу пробиваємо заглибним блендером. Додаємо какао, перемішуємо і знову пробиваємо все до однорідності. Розливаємо по формах (у мене для сирків, вийшло 5 штук). Заморожуємо кілька часов.
2. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР: Какао терте і масло порубати дрібно. Додати сухе молоко і сироп. Все перемішати. Розтопити масло з какао тертим на водяній бані. Не перегріваючи, доводимо приблизно до 42 градусів. Постійно помішуємо, дно чашки з шоколадом не стикається з гарячою водой.

3. Додаємо в злегка остигнула масу сироп і сухе молоко, добре перемішуємо. Додаємо в шоколад горіхи (я подрібнювала ножем). Глазируем морозиво. Можна їсти відразу або прибрати в морозильник. Перед подачею морозиво повинне постояти при кімнатній температурі, щоб воно подтаяло.