Пиріг зі сметаною і карамеллю в духовці

Як зробити пиріг зі сметаною і карамеллю в духовці рецепт простий. Шикарний рецепт, відмінна, більш бюджетна заміна чізкейк. Пісочна основа, ніжна вершкова начинка і насичена карамель.

Інгредієнти

Тісто
– холодне масло вершкове 110 гр.,
– цукор 70 гр.,
– жовтки 2 шт.,
– сіль щіпка,
– борошно 220 гр.,
– розпушувач 0,5 ч. ложки
+ холодна вода (якщо тісто погано буде збиратися в кулю)

Начинка
Сметана 20% 600 гр.,
Яйце куряче 2 шт.,
Ванільний цукор/екстракт 2 ч. ложки,
Крохмаль кукурудзяний 30 гр.,
Цукор 120 гр.

Пиріг зі сметаною і карамеллю в духовці покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло пробиваємо блендером разом з цукром, борошном і сіллю. Повинна вийти однорідна крихта. Додаємо розпушувач і жовтки, замішуємо, за необхідності додаємо воду.
2. Збираємо тісто в кулю (довго не вимішуємо!) Розподіляємо по формі однорідним шаром. Відправляємо в холодильник на 2 часа.
3. До сметані додаємо цукор, ваніль і яйця, замішуємо. Вводимо крохмаль і ще раз замішуємо щоб не було комочков.

4. Відправляємо в основу і в духовку при 170°С на 60-70 хв. Зверху повинна вийде скоринка. Зверху прикрашаємо карамелью.