Муссовый шоколадний торт без випічки з печивом

Муссовый шоколадний торт без випічки з печивом простий рецепт.

Інгредієнти

Кільце – 18-20 см

Для коржа:
✅Печиво шоколадне – 240 гр
✅Вершкове масло – 70 г (розтоплене)
✅Молоко – 40 мл
✅Какао – 1 ст. л

Для муссового шару:
✅Желатин – 15 гр (+100 мл води)
✅Вершки 33% – 400 гр
✅Цукрова пудра – 100 гр
✅Ванілін – 1 пак
✅Сирний сир – 250 гр
✅Шоколад – 100 гр (розтопити)

Муссовый шоколадний торт без випічки з печивом покроковий рецепт

1. Желатин заливаємо водою і залишаємо набрякнути. Печиво пробиваємо в блендері в крихту, додаємо какао, вершкове масло і молоко. Перемішуємо. В кондитерське кільце вставляємо ацетатную плівку, викладаємо суміш з печива і гарненько утрамбовуємо (скористайтеся склянкою)

2. Готуємо муссовый шар: Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном (сильно збивати необов’язково), додаємо сирний сир і збиваємо до однорідності (маса стане щільною як крем) Далі вводимо розтоплений шоколад і желатин (попередньо добре прогріти до повного розчинення крупинок. Не кип’ятити!)

3. Все ретельно збиваємо і виливаємо наш мус зверху на корж з печива. Прибираємо в холодильник для стабілізації години на 4 – 5, можна на ніч. Прикрашаємо за смаком. Я посипала шоколадною стружкою. Дуже ніжний і смачний тортик. Якщо будете готувати дайте знати кoммeнтapияx.

Відео рецепт 👇