Пай пиріг з начинкою смородинової

Як смачно зробити Пай пиріг зі смородинової начинкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Свіжий ягідний смак начинки нагадує сирну, пісочний корж щільний і ароматний 👍🏼 готується швидко)

Інгредієнти

КОРЖ:
▪️50 г рисового борошна
▪️50 г мигдальної муки (жирної)
▪️25 г кокосового масла
▪️25 г сиропу топінамбура
▪️10-15 г води

СМОРОДИНОВА НАЧИНКА:
▪️120 г чорної смородини
▪️65 г эритрита (регулюйте за солодощі, у мене кислі ягоди і молоко солодкувате)
▪️60 г молока (у мене мигдаль-ваніль, можна кокосове)
▪️1 ч. л агар-агару (без гірки)
▪️20 г кокосової борошна
▪️20 г кокосової пасти/урбеча

Пай пиріг зі смородинової начинкою покроковий рецепт

1. КОРЖ:
•Змішуємо борошно, додаємо масло, перемішати в крихту, додаємо сироп, перемішуємо.
•Додаємо воду, спочатку 10 г (1 ст. л), якщо здається сухо, то ще трохи. Замішуємо руками тісто.
•Формуємо корж з невисокими бортиками (~1 см) в силіконовій формі (у мене 16-17 см в діаметрі). Наколюємо виделкою по дну.
•Випікаємо при 175 градусах ~15 хвилин.
•Акуратно виймаємо з духовки і охолоджуємо, можна навіть ненадовго поставити в морозильник, щоб прискорити охолодження. Коли корж охолов і став міцним, дістаємо його з формы.
2. СМОРОДИНОВА НАЧИНКА:
•Пробиваємо блендером смородину, эритрит(бажано подрібнити), агар-агар і молоко. Варимо 2 хвилини після закипання на середньому вогні.
•Вимикаємо, додаємо борошно і кокосову пасту. Пробиваємо заглибним блендером.
•Виливаємо масу на корж. Прикрашаємо за бажанням. Я прикрасила розтопленим кокосовим урбечем і ягодами. Можна просто присипати сухим кокосовим молоком перед подачею.
•Прибираємо в холод до повного охолодження. Стабілізується быстро.