Десерт зі збитими вершками і желатином

СМАЧНЕ НОВОРІЧНЕ ЛАСОЩІ 🔥, такий легкий і ніжний десертик однозначно припаде до смаку всім. Як зробити Десерт зі збитими вершками і желатином рецепт простий.

Інгредієнти

1- Й ШАР
◾️Желатин – 10 г;
◾️Вода – 50 мл;
◾️Підсолоджувач за смаком
◾️Вершки 20% – 400 мл;

2-Й ШАР
◾️Вода – 2 ст. л;
◾️Желатин – 5 гр;
◾️Сік мандаринів – 4-5шт;

▪️ Підсолоджувач за бажанням, я його в цей шар не додавала.

Десерт зі збитими вершками і желатином покроковий рецепт

1. 1-Й ШАР. Желатин заливаємо водою і відставляємо в сторону, щоб желатин набух. У сотейнику змішуємо підсолоджувач і вершки, відправляємо на плиту, розігріваємо, помішуючи, але не кипятим.

2. В гарячі вершки додаємо набряклий желатин і як слід перемішуємо до повного розчинення желатину. Отриману рідину розливаємо по креманках або невеликим стаканчики (наливаємо не до країв, залишаємо місце для другого шару), остуджуємо і відправляємо в холодильник на пару часов.

3. 2-Й ШАР. Желатин заливаємо водою, перемішуємо і відставляємо в сторону для набухання. З мандаринів вичавлюємо сік. Розчиняємо набряклий желатин в мікрохвильовці, але не кипятим.

4. Додаємо розтоплений желатин до соку з мандаринів з цукром, перемішуємо. На застиглий вершковий шар виливаємо мандариновий шар і відправляємо в холодильник ще на кілька годин для застигання. Готовий десерт за бажанням прикрашаємо й подаємо до столу.

Відео рецепт 👇