Класичний американський яблучний пиріг з корицею

⏰Активну час готування близько півгодини, більший час з якого піде на чистку і нарізку яблук, плюс час на запікання. Як зробити смачний класичний американський яблучний пиріг з корицею рецепт просто в духовці 🍏 ага, той самий! На мій погляд, дуже вдала осіння випічка 🍁

Інгредієнти

На форму діаметром 20 см:

Борошно 200 г
Яйця 1 шт.🥚
Цукор 20 г
Холодна вода 1 ст. л.
Вершкове масло 100 г

Начинка:
масло Вершкове 70 г
Цукор 100 р
Мелена кориця ½ ч. л.
Вода 1 ст. л.
Борошно 1 ст. л.
4 шт. Яблука (антонівка або гренні сміт) 🍏

Класичний американський яблучний пиріг з корицею покроковий рецепт

1. В чаші блендера змішати борошно, шматочки холодного вершкового масла, яйце, щіпку солі, цукор і холодну воду. Тісто скатати в кулю, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. У цей час приготувати начинку. Яблука нарізати на 4 частини, очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати тонкими скибочками. ⠀
2. У сотейнику розтопити вершкове масло, всипати борошно, відразу розмішати віночком, щоб не було грудочок. Всипати цукор, влити воду, перемішати і нагрівати до повного розчинення цукру після чого влити цю масу в яблука. Посипати яблука корицею і все перемешать.
3. Від тіста відрізати ⅔ частини і розкачати за розміром форми + 3 см на бортик. За допомогою качалки перенести тісто у форму, розрівняти, зрізати надлишки тіста, щоб бортик був рівний. Викласти яблука на тісто, разровнять.
4. Розкачати частину тіста, зробити з неї грати, за допомогою спеціального ножа або нарізати тісто на смужки і скласти з них грати. Накрити тісто зверху, вирівняти краю і закріпити. Випікати при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою ☕