Сирна запіканка з манкою, сметаною і інжиром

Сирна запіканка з манкою, сметаною і інжиром простий рецепт. Доброго ранку п’ятниці починається з запіканки 🤍 Ідеально осіння👌 Просто зверху кілька кружечків інжиру, мед і горішки 🤍 Замість інжиру можна покласти скибочки персика або нектарин або просто подати запіканку з фруктовим топінгом ☺️ Любите запіканки? Вони ідеальні на сніданок і готувати їх зручно з вечора.

Інгредієнти

сир-500г
сметана 15% 300г
яйця 5шт (300г)
манка 90г
100г цукор (можна більше, якщо любите якнайсолодше)
ванільний цукор-10г
масло вершкове 1стл (змастити чашу)

Інжир 2-3шт
Мед і горішки для подачі

Сирна запіканка з манкою, сметаною і інжиром покроковий рецепт

1. манку Залити сметаною і залишити на 30 хвилин. Розділити яйця на білки і жовтки (обов’язково!) Жовтки збити блендером, манку зі сметаною і сир в крем, якщо сир з брикетів, то можна просто все перемішати виделкою або вінчиком. Вбити білки з цукром в пишну массу.
2. З’єднати обидві суміші лопаткою. Чашу змастити маслом, викласти масу, зверху кружальця інжиру☀️ Готувати в мультиварці, режим «ЗАПІКАНКА». Остудити в чаші! Обов’язково. І краще на ніч прибрати в холодильник, щоб потім все акуратно дістати, допомагаючи собі лопаточками силіконовими з двох сторон.
3. Або просто перевернути на тарілку плоску і потім назад на іншу тарілку поставити красивим верхом з фруктами. Можна готувати в духовці приблизно 1-1,5 год на 160С і тоді краще в рознімної форме.