Начинка для пирогів із сухофруктів

Як смачно зробити Начинка для пирогів із сухофруктів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Світ різдвяної випічки багатий і різноманітний: здоба, печиво, кекси, пироги. І скрізь потрібно хороше вершкове масло! Ось, наприклад, англійські пиріжки з сухофруктами, minced meat pies, тобто «пироги з подрібненим м’ясом».
Коли-то для начинки дрібно нарізану яловичину гасили нутряний жирі з сухофруктами і спеціями, але в наші дні м’ясо залишилося тільки в назві, а жир майже повсюдно замінили вершковим маслом. Рецепт, наведений нижче, базовий. Візьміть сухофрукти по своєму розумінню, приправте спеціями, які вам подобаються. Начинка повинна вийти такою смачною, щоб її хотілося просто їсти ложкою. Але ми все ж спечемо з нею пироги. Скоро поділимося їх рецептом, а поки що – запасайтеся начинкою!

Інгредієнти

Начинка для minced meat pies:
На дві баночки обсягом близько 300 мл
170 г темного родзинок
170 г в’яленої журавлини 150 г світлого родзинок
25 г цукатів з апельсинових скоринок 25 г цукатів з лимонних скоринок
30 г нарізаного бланшованого мигдалю 150 г яблук, очищених і нарізаних кубиками 1х1 см
100 г вершкового масла
5 г меленої кориці 3 г мускатного горіха, тертого 3 г запашного перцю, меленого
30 мл рому 30 мл бренді вода або апельсиновий сік – якщо знадобиться

Начинка для пирогів із сухофруктів покроковий рецепт

1. Цукати, сухофрукти наріжте за розміром родзинок. Яблуко очистіть і наріжте кубиками зі стороною 7-10 мм. Вершкове масло наріжте кубиками. У сотейнику з товстим дном або в жаровні змішайте всі ингредиенты.

2. Поставте на помірний вогонь і готуйте, перемішуючи, поки не розчиниться цукор. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте, часто помішуючи, до м’якості яблук. При необхідності додати воду або апельсиновий сок.

3. Маса стане густою і маслянистою. Гарячу суміш розкладіть по чистим сухим банкам і швидко охолодіть. Зберігайте в холодильнику при Т=4°C до 90 дней.

Відео рецепт 👇