пахлава Медова з волоських горіхів і цукру

Рецептів пахлави дуже багато! Чим хороший саме цей рецепт? Та тим, що він простий, а результат приємно перевершить всі очікування. Готуємо Медову пахлаву з волоських горіхів і цукру рецепт простий.

Інгредієнти

для тесту:
🔹Жовток 4 шт яйця С1)
🔹Цукор 200 гр
🔹Сметана 180 р
🔹Сода 3/4 ч. л.
🔹Розтоплене вершкове масло 230 р
🔹Борошно 550 г (може 600 р

Начинка:
🔹Волоські горіхи 600 р
🔹Цукор 380 р
🔹Білок 6 шт

Додатково:
🔹Жовток 2 шт
🔹Мед 230 р
🔹Горіхи для прикраси

пахлава Медова з волоських горіхів і цукру покроковий рецепт

1. Жовтки з Цукром збиваємо міксером 2 хвилини, потім поетапно додаємо всі інші інгредієнти. Замотуємо в пакет і відправляємо в холодильник на годину. У цей час. Готуємо начинку: ⠀ Обсмажуємо* горіхи для просушування. Подрібнюємо їх, додаємо до них цукор і білок. Всі перемешиваем.
2. Обсмажувати – НЕ обов’язково. ⠀ Збираємо пахлаву: ⠀ Дістаємо з холодильника тісто. Ділимо його приблизно на три рівні частини. ⠀ З кожної частини тесту викочуємо рівний корж розміром з деко (у мене стандартний розмір). ⠀
3. Перший корж кладемо на пекарській папір, потім викладаємо начинку. Потім знову корж тіста, начинка і знову корж. ⠀ Розрізаємо зібрану пахлаву ромбиками, по середині кожного ромбика кладемо горіх. Змащуємо жовтком. ⠀
4. Випікати при 180 градусах 25 хвилин, потім дістаємо, рясно змащуємо, навіть заливаємо, медом і ще на 10-15 хвилин у духовку. ⠀ Дістаємо, даємо охолонути і ще раз розрізаємо ножем по вже нарізаному ранее.