Бісквітний торт з мусом ягідним з чорниці та згущеного молока

Недавно готувала такий тортик для дітей. І так як вважаю за краще використовувати для дитячих тортів не дуже жирне варіанти кремів, то вирішила зупинитися на цьому ягідному мусі, типу Баварського крему. Робиться легко і просто, не потрібно ніяких спеціальних інгредієнтів. Чого не скажеш про бісквіті. Його я знайшла на сайті Cacao Barry (там величезна кількість корисної навчальної інформації та збірників рецептів). Як приготувати смачний Бісквітний торт з мусом ягідним з чорниці та згущеного молока рецепт простий.
Він мене відразу ж зацікавив своїм способом приготування. Тк з’єднується технологія заварного і бісквітного тіста. У підсумку виходить ніжний, вологий повітряний бісквіт. Він не так швидко висихає як класичний, має ніжний вершковий смак. Дуже еластичний, добре підходить для рулетів. Мій новий фаворит. Але готувати його я рекомендую за допомогою техніки, а не як я – вручну, тк це дуже втомлює) Якщо бісквіт не використовуєте відразу – його можна щільно упакувати в плівку і заморозити.

Інгредієнти

Діаметр 18 см

Мус:
250 г чорниці (у мене була чорна смородина і йошта),
375 г жирних вершків (від 33%),
175 г сирного сиру (кімнатної t),
215 г згущеного молока (кімнатної t),
13 г порошкового желатину 200 bloom
65 г молока

Бісквіт:
Деко 40х30
82 г молока
40 г вершкового масла
26 г цукру
83 г борошна в/с
100 г яєчних жовтків
60 г яйця
147 г яєчних білків
73 р цукру

Бісквітний торт з мусом ягідним з чорниці та згущеного молока покроковий рецепт

1. З’єднати в каструльці молоко, масло і цукор. Довести до кипіння, всипати борошно в рідину активно перемішуючи, залишити на якийсь час на вогні, продовжуючи перемішувати тісто, щоб воно трохи підсушилося, як у заварному тісті. Перемістити тісто в міксер з лопатою і постійно помішуючи, поступово влити не великими порціями жовтки, а потім і яйця, вмішуючи кожну порцію до однорідної гладкості. Окремо збити яєчні білки з цукром до міцної стійкою пены.

2. Акуратно вмішати їх в заварне тісто. Як тільки тісто стане однорідним – розподілити його по листу, товщиною не вище 1 див. Випікати в розігрітій до 165*С духовці близько 15-20 хвилин (перевіряти дерев’яною зубочищенням, вона повинна вийти з серединки сухий) охолодити і нарізати за допомогою кільця діаметром 16 см круги.

3. Мус:⠀ Ягоди збризнути водою (1 ст. л.) і на слабкому вогні під кришкою довести до кипіння, щоб вони пустили сік. Проварити кілька хвилин до розм’якшення ягід і пробити блендером, протерти через сито. Повинно залишитися близько 125 г пюре. Желатин замочити на п’ять хвилин в холодному молоці. Холодні вершки збити до м’яких пиков.

4. Розпустити желатин, змішати її з теплим пюре, додати згущене молоко, сир. Ретельно перемішати. З’єднати зі збитими вершками. Акуратно перемішати лопаткою. Перекласти мус у великий кондитерський мішок. Відразу ж зібрати торт – викладати в підготовлене кільце поперемінно бісквіт і мус (шаром, товщиною близько 1,5 см).

5. Відразу ж заповнюючи мусом порожнечу між тортом і формою. Бісквіт соковитий, можна не просочувати, але якщо ви любите вологі торти – краще змащувати при складанні сиропом. Прибрати в холодильник для стабілізації не менш ніж на 8 годин. Акуратно зняти кільце, пленку.