Турецька пахлава баклава з цукровим сиропом

Як смачно зробити Турецька пахлава баклава з цукровим сиропом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Щодня обіцяю собі викласти новий пост. І ось це ось «ну завтра точно знайду час» дуже нагадує ті самі «завтра почну худнути», «сьогодні ляжу раніше», «в понеділок помию вікна😩».
Ну чого я вам розповідаю, всі ми зберігаємо ці приречені обіцянки, намагаючись сховати їх глибше, щоб вони не ятрили совість. Але сьогодні той самий день, коли я зібрала волю в кулак, думки в купу, слова в речення. А спочатку згадала, що так і не виклала сюди рецепт пахлави. Попереду новорічні свята, приготуйте її обов’язково!

Інгредієнти

Пахлава (Турецька баклава)
✔️500 гр.тесту Філо
✔️180 гр.вершкового масла і 100 гр.рослинного масла
✔️500 гр.горіхів (у мене волоські, але можна асорті), в ідеалі – частина фісташок для прикраси

Для сиропу:
✔️250 гр.води
✔️350 гр.цукру
✔️Пару кружечків апельсина/лимона
✔️Для ароматизації сиропу так само можна за бажанням додати мускатний горіх/кардамон/корицю

Турецька пахлава баклава з цукровим сиропом покроковий рецепт

1. Розморозити тісто. Розігріти духовку до 180 гр. Горіхи краще попередньо запекти, так буде смачніше. Перемолоти в блендері, але не до стану борошна, нам потрібна неоднорідна крихта. Чим більше горіхів, тим буде смачніше. Масло вершкове розтопити і змішати з рослинним маслом.

2. Кожен лист тіста змащувати маслом, посипати горішками, закочувати в рулет з допомогою дерев’яної палички діаметром ~ 0,5 див. Відкатали, руками з обох сторони притиснули рулет до центру. Розрізали рулетик на кілька частин по 4-5 см завдовжки і виклали в форму. Повторили все це з кожним листом, поки вони не закончатся.

3. Рештою маслом змастити верх пахлави. Поставити випікатися на 30-35 хвилин до золотистого кольору. Поки печеться пахлава, приготувати сироп. Бажано так підгадати, щоб сироп і пахлава були готові одночасно (варіть хвилин за 10 до готовності).
4. Змішати всі інгредієнти в сотейнику і поставити його на вогонь. Довести до кипіння. Гарячу пахлаву, тільки з духовки, полити гарячим сиропом. Спочатку буде здаватися, що його багато, але пахлава буде постійно вбирати сироп.
5. Посипте для прикраси фісташкової крихтою. Остудіть при кімнатній температурі (залиште на 6-8 год.). Далі зберігати в закритому контейнері в холодильнику (якщо буде що зберігати).