Різдвяний вінок з шоколадом та горіхами на Новий Рік

Як смачно зробити Різдвяний вінок з шоколадом та горіхами на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся з вами ще одним затишним святковим рецептом — Різдвяний вінок з шоколадом та горіхами 🌲 Ідеальний з гарячим какао!

Інгредієнти

Для тесту:
Дріжджі 11 г (1 пачка)
Борошно пшеничне 600 г
Сіль 10 г
Цукор 110 р
2 яйця
Вершкове масло-120 г
Молоко 212 мл

Для начинки:
Шоколадна паста 200 р
Яйце для змащування зверху
Горіхи за бажанням

Різдвяний вінок з шоколадом та горіхами на Новий Рік покроковий рецепт

1. Розчиніть дріжджі в теплому молоці і залиште на 10 хвилин до появи пінної «шапочки». Додайте підготовлені дріжджі в борошно, додайте сіль, цукор і яйця і замісіть тісто. Можна використовувати миксер.

2. Помістіть тісто на лист, під поліетилен і поставте на бродіння в холодильник (+5 °С) мінімум на 4 години, а краще – на ніч. За допомогою качалки розкачайте одну із заготовок в тонкий пласт товщиною 1 см.
3. Додайте шоколадну пасту на тісто. Скрутіть в рулет і з допомогою скребка або ножа розрізати на дві частини. Перекрутіть між собою дві половинки рулету, сформуйте вінок і укладіть у форму з пергаментом для выпечки.

4. Накрийте рушником і почекайте 30 хвилин. Змастіть поверхню виробів збитим яйцем. Випікайте 35 – 40 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 – 200 °С духовке.

Відео рецепт 👇