Тістечка шукеты з заварним кремом і карамеллю з мандарин

Як смачно зробити Тістечка шукеты з заварним кремом і карамеллю з мандарин простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Знаєте, що найнебезпечніше в десертах? Розмір! Ці маленькі представники французької класики можна стукати нескінченно, як насіння. Уявіть, хрустка скоринка з перловим цукром, найніжніший шовковистий крем з натуральною ваніллю і… Для додання передноворічного настрою, я вирішила розбавити їх мандариновий карамеллю. Обов’язково спробуйте приготувати!

Інгредієнти

Заварне тісто:
Вода – 63гр
Молоко – 63гр
Сіль – 1,5 гр
Цукор – 2,5 гр
Вершкове масло – 63гр
Борошно – 75гр
Яйця – 125гр

Заварний крем:
Молоко – 235гр
Жовтки – 2,5 шт
Кукурудзяний крохмаль або борошно – 12,5 гр
Масло 82,5% – 47,5 гр
Ваніль – стручок

Мандаринова карамель:
Мандаринове пюре -10г
Глюкозний сироп – 8г
Вершки 33% – 33 гр
Цукор – ЗЗгр
Масло вершкове 82,5 – 8г

Тістечка шукеты з заварним кремом і карамеллю з мандарин покроковий рецепт

1. Воду, молоко, масло, сіль і цукор з’єднати і довести до кипіння. Зняти з вогню, додати відразу все борошно, перемішати до однорідності (тісто вийде дуже густе, у вигляді грудки) Повернути тісто на середній вогонь і просушити його, переминая лопаткою протягом пари хвилин (тісто має почати скоринки на стінках і дні сковороди).

2. Зняти з вогню і охолодити тісто до 55° Яйця змішати в мисці з допомогою віночка або пробити блендером. додавати потроху в тісто, перемішуючи після кожної доданої частини. Можливо знадобляться не всі яйця. Готове тісто має бути густим і повільно стікати з лопатки (у вигляді букви V) Накрити тісто харчовою плівкою в контакт і залишити на 2 години при кімнатній температурі або на більшу кількість годин, але вже в холодильнике.
3. Відсадити на тефлоновій килимок майбутні шукеты, діаметром близько 3,5 см, посипати перловим цукром, випікати при 170° близько 40 хвилин. Жовтки розтерти з цукром і крохмалем до однорідності за допомогою віночка. Молоко з ваніллю довести до кипіння, тонкою цівкою, при постійному помішуванні, влити до жовтків. Повернути масу на вогонь і, при постійному помішуванні, довести масу до загусання (кип’ятити не треба), зняти з вогню, остудити до 55°, ввести холодне масло, пробити блендером . крем під плівкою до охолодження

4. Цукор розтопити на сухій сковороді, де глазурувати гарячими вершками і відразу після гарячим пюре, змішаним з сиропом (при цьому активно заважати і масу тримати на середньому вогні). Зняти з вогню, додати вершкове масло, пробити блендером. Стабілізувати карамель під плівкою 8-10 годин. Ну і, зібрати булочки. Хто буде готувати?)