Новорічний шоколадний торт

Як смачно зробити Новорічний шоколадний торт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для бісквіта:
Яйця-4шт.
Цукор-150г
Борошно-130г
Какао-25г
Розпушувач-8г
Щіпка солі

Для просочення:
Вода-80г
Цукор-80г
Коньяк-40г

Для крему:
Вершкове масло-200г
Варена згущене молоко-1банка
Волоський горіх-150г

Новорічний шоколадний торт покроковий рецепт

1. Яйця збити разом з цукром і сіллю до пишноти й посвітління приблизно 5-7 хвилин. Змішати просіяне борошно, какао і розпушувач. Акуратно частинами додати борошняну суміш до збитим яйцям так, щоб маса не втратила свою пишність. Викласти тісто у форму; у мене дві форми по 16 см і випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 30 хвилин. Перевіряйте готовність шпажкою. Готовий бісквіт остудити. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 4 часа.

2. Для просочення у каструлі змішати воду і цукор, варити сироп до кипіння і повного розчинення цукру, додати коньяк і дати просочення охолонути. Волоські горіхи підсмажити на сковороді і подрібнити не занадто дрібно. Для крему розм’якшене вершкове масло збити до пишноти, далі частинами поступово вводити згущене молоко і продовжувати збивання. Згущене молоко має бути кімнатної температури. Додати в крем подрібнені орехи.

3. Готовий бісквіт розрізати на 3-4 коржа, просочити і прошарувати кремом. Залишити торт для просочення на ніч. P. s. Для обмазки торта можна відкласти частину крему без горіхів, можна покрити торт шоколадною глазур’ю або ганашем (мій улюблений варіант) або ж крем-чізом. Зазвичай, у вас буває торт на новорічному столі? Або на десерт любите якісь інші солодощі? Діліться у коментарях