Карамельний кекс на вершках

Карамельний кекс на вершках простий рецепт. Форма «Кристал» – в ній можна приготувати кекси або пироги з холодцю, дріжджового тіста з начинкою і несолодкої теж. Вийде хліб і будь-яка здобна випічка.

Інгредієнти

Розмір: 26 см, Вага: 500гр, Колір: Чорний

Тісто:
300 гр. Цукру
150 гр. Вершків 33-35%
150 гр. Молока
200 гр. Вершкового масла 82%
3 шт. Яйця С0 (ХL)
350 гр. Борошна
7 гр. Розпушувача

Карамельний кекс на вершках покроковий рецепт

1. Для початку приготуємо карамель. Для цього нам необхідний сотейник і сковорода з товстим дном. ⠀ Нагріваємо сотейник і всипаємо 1/4 частина цукру, не перемішуємо поки цукор повністю не розтопиться. Цукор бажано брати дрібнокристалічний. ⠀ Далі додаємо ще частина цукор, можна акуратно перемішати. Чекаємо щоб весь цукор став бурштинового кольору і знову всипаємо ще частина цукру. Таким чином топимо весь цукор. ⠀
2. Стежимо щоб карамель не підгоріла, можна зменшити вогонь на середній. Окремо нагріваємо вершки і вливаємо в карамелізований цукор. Почнеться активна реакція, будьте обережні! Перемішуємо до однорідної консистенції і переливаємо в іншу чашу, щоб карамель охолола. ⠀

3. В окремій мисці з’єднуємо розтоплене або розм’якшене вершкове масло з яйцями і молоком кімнатної температури, добре перемішуючи міксером або віночком. ⠀ Вливаємо остиглу карамель, перемішуємо і просіваємо борошно з розпушувачем. Замішуємо густе тісто. ⠀
4. Для начинки можемо взяти яблука кислих сортів, або горіхи, або щось на свій смак. ⠀ Пару яблук нарізаємо на дрібні кубики і змішати з 1 ч. л. кориці, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, для того щоб яблука не осідали на дно. Додаємо в тісто і перемішуємо. ⠀

5. Виливаємо в змащену форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С, режим верх низ без конвекції. ⠀ Випікаємо приблизно 45-55 хв., перевіряємо готовність на суху сірник. ⠀ Готового кексу даємо охолонути у формі 10 хв., потім витягуємо і остуджуємо на решітці!

Відео рецепт 👇