Орехово пісочний торт з молочним кремом

Як приготувати Горіхово пісочний торт з молочним кремом рецепт простий. До речі, які торти віддаєте перевагу бісквітні або з коржами, з кремом або мусом, а може все і відразу?

Інгредієнти

Для тесту:
450 гр. Борошна
200 гр. Вершкового масла (холодного)
180 гр. Цукрової пудри
100 гр. Сметани (йогурту)
1 яйце
5 гр. Розпушувача
70 гр. Смаженого горіха

Для крему:
450 гр. Молока
3 шт. Жовтки
150 гр. Цукру
30 гр. Кукурудзяного крохмалю
350 гр. Сиру Маскарпоне, сирного сиру (жирної Сметани 30%)

Орехово пісочний торт з молочним кремом покроковий рецепт

1. Для тіста: В просіяне борошно додаємо дрібно нарізане холодне вершкове масло і перетираємо в крихту однорідну! ⠀ Додаємо цукрову пудру і розпушувач, перемішуємо. ⠀

2. В окремій чашці змішуємо сметану і яйце, збовтуємо виделкою і вливаємо до борошняної суміші, додаємо смажену і подрібнений горіх. ⠀ Перемішуємо тісто (але не вимішуємо, а просто збираємо в кулю). ⠀

3. Якщо є необхідність, то можна підсипати ще борошна, щоб тісто не липло, або молока якщо воно сухе. ⠀ Ділимо на 10-11 частин і розгортаємо в пласт, вирізаємо коло 20 см і Випікаємо в розігрітій до 180С духовці режим верх низ до золотистого цвета.

4. Для крему:
В сотейнику з товстим дном з’єднуємо молоко, жовток, цукор, кукурудзяний крохмаль і добре перемішуємо, щоб не було грудочок і ставимо на середній вогонь. ⠀ Варимо крем до загустіння, постійно помішуючи! ⠀

5. Як тільки загус, знімаємо з плити, перекладаємо в іншу ємність і накриваємо харчовою плівкою в контакт. ⠀ Ставимо в холодильник, щоб крем остудився (2 -4 години), а поки займаємося тестом. ⠀

6. Коли крем остудилося, додаємо сир або сметану і все збиваємо міксером. ⠀ Потім змащуємо всі коржі і посипаємо зверху крихтою (обрізки подрібнюємо в блендері).

Відео рецепт 👇