Домашні трубочки з листкового тіста з шоколадним кремом

Всім привіт! Сьогодні готуємо смачні домашні трубочки з листкового тіста з шоколадним кремом рецепт.

Інгредієнти

На 12 штук
Готове листкове бездріжджове тісто – 500 грам (1 упаковка – 2 пласта)
Жовток для змазування

Крем – за бажанням, який Вам більше подобається. Я приготувала шоколадний заварний крем:
Молоко – 300 мл
Цукор – ½ склянки
Яйце – 1 штука
Борошно або крохмаль) – 2 столові ложки
Шоколад темний – 80 грам (1 плитка)
Вершкове масло м’яке – у мене – 70 грам (крем виходить рідкуватим, якщо Ви віддаєте перевагу рясний, то потрібно приблизно 150 грам).
Ванільний цукор (або ванілін)

Крім того:
Цукрова пудра – для посипання
Фольга – для формування трубочок

Домашні трубочки з листкового тіста з шоколадним кремом покроковий рецепт

1. Для формування трубочок я буду використовувати фольгу. Звертаємо її таким чином в трубочки. Коли хочеться що-небудь смачненьке швидко, завжди виручає готове листкове тісто. Розкочуємо пласт в одному напрямку. Тепер нарізаємо його на такі смужки. Ширина приблизно 2-2,5 см. У мене вийшло 6 штук.

Кожну смужку тесту накручуємо на фольгу спіралькою. Щоб вийшла така трубочка. Деко змащуємо олією. І викладаємо трубочки на відстані один від одного. Кожну трубочку змащуємо жовтком. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 20-25 минут.

2. Подивіться, як трубочки зарум’янилися, звільняємо їх від фольги. Тепер приготуємо крем для начинки. Можна використовувати будь-який, який Вам більше подобається. Я вирішила приготувати шоколадний заварний. Для цього, в сотейник наливаємо 300 мл молока, Насипаємо ½ склянки цукру, Розбиваємо 1 яйце.

Додаємо 2 столові ложки крохмалю чи борошна. Все добре перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Тепер включаємо вогонь і доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Відразу після закипання заварна основа стає такою густою. Вимикаємо вогонь і додаємо 80 грам темного шоколаду. Все перемішуємо до однородности.

3. Отриману шоколадну масу потрібно остудити в крижаній воді, періодично помішуючи. У остиглий крем додаємо приблизно 80 грам м’якого вершкового масла і ванілін. Все добре збиваємо міксером. Майте на увазі, що крем все одно буде трохи рідкуватим.

Якщо Вам потрібен густий крем, то вершкового масла потрібно в 2 рази більше. Наповнюємо трубочки отриманим шоколадним кремом. Зверху їх можна посипати цукровою пудрою. Якщо Ви не хочете морочитися з кремом, трубочки можна начинити звичайної вареним згущеним молоком. Приємного апетиту!