Пиріг тарт з кремом та полуничним конфі

Пиріг тарт з кремом і полуничним конфі простий рецепт. А взагалі, лінь іноді творить чудеса 🙈 Взагалі-то я планувала приготувати тарталетки, але як вже зрозуміли, мені стало ліньки возитися окремо з кожної і в моменті замісу тіста вирішила спростити собі, та й вам теж, життя 😉 Тарт 💣 Дуже ніжний і по літньому свіжий🥰 Тісто просто тане в роті, і тільки шматочки мигдалю нагадують, що ви з’їли випічку. Ну а конфі з м’ятою і ніжний крем – те що треба влітку ❤️.

Інгредієнти

Вершкове масло 140 р
Цукор 130 р
Ванільний цукор 10 р
Борошно пшеничне 140 р
мигдальна Борошно 30 г
Крохмаль кукурудзяний 30 р
Яєчний жовток 1 шт
Мигдаль 40 р
Сіль щіпка
Розпушувачем 2 р

Конфі
Полуниця 300 р
Цукор 70 г
Листя м’яти 5-6 шт
Желатин 5 р

Крем
Сирний сир 200 р
Вершки 33% 150 р
Цукрова пудра 40 р
Ванільна паста (екстракт)

Пиріг тарт з кремом та полуничним конфі покроковий рецепт

1. М’яке масло розтерти з 2 види цукром. Додати жовток, перемішати. Додати просіяні сухі інгредієнти і рубаний мигдаль (середнього розміру). Замісити. Повинні отримати дуже м’яке, але практично не липнущее до рук тісто. Викласти тісто на лист пергаменту, накрити другим шматком паперу розкачати в прямокутник товщиною 1 см.
2. Загорнути в папір і прибрати в холодильник на годину. Випікати в розігрітій до 170 С духовці 25-30 хвилин. Корж дуже тендітний і ніжний, тому до повного охолодження намагайтеся не чіпати. Желатин залити водою і залишити набрякнути . Полуницю (250 г) з цукром і листям м’яти готувати до розчинення сахара.
3. Пробити блендером. Додати набряклий желатин, перемішати до розчинення і додати нарізану полуницю (50 г). Повністю остудити. На остиглий корж викласти конфі і прибрати в холодильник до повного стабилизации.

4. Всі інгредієнти для крему з’єднати і збити в повітряну масу. Викласти на конфі, прикрасити свіжими ягодами.