Новорічний Торт Крокембуш з профітролей

Це те, що я буду готувати на Новий рік і повторю не раз. ДУЖЕ смачно і ефектно. Крокембуш 😎 Або ялинка з профітролі 😀 Чесно кажучи я дуже переживала чи вийде він у мене 🙈 Але на ділі виявилося все простіше простого! Але як же це круто виглядає 🤩 Зірка новорічного столу 💯 Розповідаю як готувала. Як зробити Новорічний Торт Крокембуш з профітролей рецепт простий.

Інгредієнти

Профітролі:
– 180 мл молока
– 70 гр вершкового масла
– 1 ст. л цукру
– щіпка солі
– 150 гр борошна
– 4 яйця

Для крему:
– 400 гр крем-сиру
– ~120 мл молока
– 3 ст. л цукрової пудри

Для карамелі:
– 100 гр цукру
– 2 ч. л води

Новорічний Торт Крокембуш з профітролей покроковий рецепт

1. Готуємо профітролі. Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном, ставимо на вогонь, розчиняємо масло, додаємо сіль, цукор, доводимо до закипання. Вводимо борошно, постійно помішуючи. Обставляем даємо трохи охолонути. Вводимо по 1 яйцю, поясністю вмішуючи його в масу. Вона повинна бути однородной.

2. Висаджуємо на пергамент, «хвостики» прибиваємо мокрим пальцем. Випікаємо при 180 гр ~25 хв (до рум’яності). Охолоджуємо на решітці. Їх можна спекти за 1-2 дні до того, як будете формувати ялинку. Інгредієнти для крему збиваємо, молоко додаємо поступово, до потрібної консистенції (див. відео). Заповнюємо кремом профітролі. Варимо карамель: цукор висипаємо в каструлю з товстим дном, додаємо воду, постійно помішуючи доводимо до розчинення цукру і освіти карамели.

3. Далі швидка збірка 😀 Трохи занурили тістечко в карамель, далі в посипання і на блюдо. І так один за одним. Останній штрих – занурюємо вилку в карамель, крутимо нею навколо ялинки )) Вона стікаючи відразу застигає, утворюючи вуаль-павутинку. Зірку робила зі звичайного білого шоколада.

Відео рецепт 👇