Шоколадні капкейки з лохиною і ванільно-голубичным кремом

Як зробити смачні Шоколадні капкейки з лохиною і ванільно-голубичным кремом рецепт простий. Ніжні, легкі, ароматні і дуже шоколадні! З приємною кислинкою лохини і ванільним кремом – це все про них🥰🥰🥰 Порадуйте себе і своїх близьких❤️ Тим більше, що зараз саме сезон чорниці!

Інгредієнти

ТІСТО:
1. Борошно – 200 гр
2. Розпушувач – 5 гр
3. Вершкове масло (82,5%) – 130 гр
4. Цукор – 260 гр
5. Яйце (С0) – 2 шт
6. Ванільний цукор – 9 гр
7. Вершки (10%) – 170 мл
8. Какао – 70 гр
9. Лохина – 150 гр

КРЕМ:
1. Маскарпоне – 340 гр
2. Вершкове масло (82,5%) – 115 гр
3. Цукрова пудра – 125 гр
4. Лохина – 100-200 гр
5.Ванільний екстракт – 1/2 ч. л

Шоколадні капкейки з лохиною і ванільно-голубичным кремом покроковий рецепт

1. ТІСТО:
У великій чаші змішати вершкове масло кімнатної температури з цукром до білосніжності маси. Додати яйця, збити. Додати вершки і ванільний цукор, перемішати лопаткою. З’єднати в невеликій чаші просіяне борошно, какао і розпушувач. Ретельно перемішати віночком. В отриману рідку суміш додати сухі інгредієнти, ретельно перемешать.

2. Ягоди при необхідності розморозити, рідину злити. Присипати какао, перемішати і обережно ввести в тісто. Перелити тісто у формочки на 3/4 форми. Поставити в розігріту до 175° духовку, на 15-25 хвилин (готовність перевірити дерев’яною шпажкою – повинна виходити сухою!). Після охолодження – готові капкейки прикрасити шапочкою крема.

3. КРЕМ:
Збити масло кімнатної темп. міксером. Додати цукрову пудру, ванільний екстракт і ще раз збити до білосніжності. Додавати охолоджений маскарпоне частинами і збити масу до однорідності 7-10 хвилин. Половину крему перекласти в кондитерський мішок з насадкою “закрита зірка”. Ягоди перебити блендером і, проціджуючи через сито додати ягідне пюре залишився крем, отримуючи необхідний колір і продовжуючи збивати
4. Доповісти крем в мішок, трохи охолодити і прикрасити капкейки. Щоб зробити капкейки з начинкою – потрібно прибрати з допомогою чайної ложки серединку, заповнити її спочатку кремом, потім ягідним джемом. Для цього, залишився ягідне пюре потрібно проварити хвилин 5-7 з цукром. Приємного апетиту!