Низькокалорійний ПП Бенто торт міні без цукру, тренд 2022 року

Як приготувати дуже смачний трендовий торт 2022 року: Низькокалорійний ПП Бенто торт міні без цукру рецепт. Привіт! Мене звуть Олена. Я готую пп десерти без цукру. Мене просто приводить у захват цей тренд на Бенто-торти. Чудові міні-тортики на 1-2 чоловік, які можна піднести в подарунок вчителю, лікарю чи подрузі, коли просто йдеш у гості! Тільки уявіть, як приємно, що цілий торт для тебе одного і його можна з’їсти ложкою повністю! Як правильно розрахувати, прикрасити і упакувати Бенто-торт, я розповім в цьому відео.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г : 152 Ккал, Б 9, Ж 9,6, У 9,2
Вага 400 г
Діаметр торта 9 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.

для коржа (150 грам коржа пішло в торт):
грецький Йогурт 180 р
Яйце 3 шт
Борошно зеленої гречки 75 р
Какао 24 р
Підсолоджувач 6 р
Розпушувач 9 р

для начинки (по 30 грам начинку на корж):
Груша 100 р
Натуральний екстракт ванілі 1 ч. л.
Підсолоджувач 2 р

для крему (по 55 грам на корж, решта на покриття і декор)
Рікотта 200 р
Кокосове масло 10 г
Підсолоджувач 3 р
Натуральний барвник Чорна морква 2 г

Низькокалорійний ПП Бенто торт міні без цукру, тренд 2022 року покроковий рецепт

1. Бенто-торти потрібно упаковувати в однопорціонние контейнери, причому за правилами бенто їжі це повинен бути екологічний біо-розкладаний контейнер з цукрового очерету. У будь-якому випадку, торт потрібно підігнати під контейнер, щоб він ідеально в нього поміщався. Дуже зручно, якщо у вас є кільце для випічки відповідного діаметру.

Якщо ж його немає – виберіть будь круглий предмет відповідного діаметру, наприклад, кришку або склянку. Важливо, щоб це коло не тільки містився на дно контейнера, але і залишався невеликий зазор. Тепер з допомогою кришки підберемо форму для випічки – у неї повинно входити три таких кола. Готуємо форму для випічки, ставимо на деко, включаємо духовку розігріватися до 180С і приступаємо до приготування коржів. 180 грам грецького йогурту, 3 яйца.

2. Розмішуємо. До речі, якщо ви випікаєте в формі діаметра майбутнього торта, тобто 8-10 сантиметрів, то можна взяти в 3 рази менше інгредієнтів для тіста. Додаємо 75 грам цільнозерновий борошна. У мене це борошно зеленої гречки, але можна вибрати й інший вигляд. 24 грама какао, підсолоджувач за смаком і 9 грам розпушувача. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти віночком.

Виходить однорідне полужидкое тісто. Перекладаємо його у форму і ставимо випікатися в розігріту до 180С духовку приблизно на 15 хвилин. В якості начинки у мене сьогодні груша. Нарізаємо її на невеликі шматочки. Викладаємо в сотейник, додаємо підсолоджувач і натуральний екстракт ванілі. Замість ванілі можна покласти і корицю або інші пряности.

3. Можна додати трохи води, якщо потрібно. Варимо грушу на слабкому вогні до прозорого кольору і м’якості. Ось така неймовірно ароматна солодка груша піде у нас в начинку. Сік може залишитися, а може повністю вывариться – це не принципово. Для крему з’єднуємо 200 г рікотти кімнатної температури, підсолоджувач і 10 грам розтопленого кокосового масла. Перемішуємо блендером, щоб в рікотті не залишилося грудочок. Якщо ви не будете фарбувати крем, то можна і без блендера – в білому кремі грудочки не будуть помітні.

120 грам крему перекладаємо в кондитерський мішок і зберігаємо в холодильнику до складання торта. Залишився крем піде на покриття, його я окрашу, так як бенто торту належить бути яскравим. Але можна забарвити лише невеликі порції крему та нанести на білий торт яскраві мазки. Я використовую натуральний барвник сухий сік чорної моркви – як би це дивно не звучало, він дасть фіолетовий цвет.

4. В описі під відео я напишу для вас ще варіанти абсолютно натуральних інгредієнтів для фарбування крему в інші кольори. Перекладаємо крем кондитерський мішок і також зберігаємо в холодильнику. Готовність коржа можна перевірити дерев’яною шпажкою.Виймаємо корж з форми. Зрізаємо з нього нерівну шапочку. І з допомогою заготовленого предмета вирізаємо 3 коржа потрібного діаметру. Вийшли 3 невеликих м’яких шоколадних коржа. Перевірте, щоб вони не були занадто високими – нам потрібно, щоб торт вліз у бенто-бокс по висоті.

Кладемо один корж на підкладку. Обертаємо навколо ацетатної стрічкою і закріплюємо її скріпкою. Якщо у вас немає ацетатної стрічки, то можна збирати без неї, але в цьому випадку я рекомендую добре остудити крем перед складанням, щоб він краще тримав форму. Наносимо на корж бортик з крему. В середину викладаємо томлену грушу і пару ложок соку, якщо він залишився при варінні. Закриваємо невеликим шаром крему – на такий міні-торт йде всього 50-60 грам крему на кожен шар. Накриваємо другим коржем, трохи притискаємо. І повторюємо процедуру.

5. Залиште трохи крему, якщо хочете робити написи чи картинки на торті, буквально 10 грам буде достатньо. Третій корж. Притискаємо. Накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 3-4 години. Коли торт настоявся. Знімаємо харчову плівку і ацетатную стрічку. Вирівнюємо боки, якщо потрібно. Покриваємо торт тонким шаром кольорового крему.

Нам потрібно не перевищити діаметр, так і кількість крему у мене розраховане на шар в пару міліметрів: близько 90 грам крему. Бенто-торт не передбачає ідеального вирівнювання, тому все робиться дуже швидко. Вирівнюю бічну поверхню, верхівку вирівнюю і трохи притискаю, зрушуючи крем в бік. І ще раз боки, щоб вийшов ось такий невеликий хаотичний бортик зверху. Це, звичайно, необов’язково, ви можете зробити торт циліндричної форми, або, наприклад, нанести рельєфний бортик з мішка з насадкою або без.

6. А також можна наносити мазки крему різними кольорами або тим же білим – теж вийде красиво! Малюнок також може бути абсолютно будь! У мене це буде просто напис Thank you – таким тортом можна дуже приємним способом сказати спасибі людині! Я, м’яко кажучи, не художник, тому завжди намічаю обриси написи зубочисткою, а вже потім проводжу кремом. Для нанесення напису я перенесла крем маленький кондитерський мішок і зробила в ньому найтонше отвір, буквально на міліметр.

Крім написі на торті можуть бути абсолютно будь-які малюнки кремом, головне вони повинні бути простими – стиль бенто торта не передбачає складних ліній, безлічі відтінків і градієнтів. Потрібно максимально просто і схематично донести своє послання! Завдяки цьому на весь декор такого торта ви витратите не більше півгодини! Тепер дістаємо нашу коробочку. Вирізаємо з пергаменту квадрат, у мене два квадрата різних цветов.

7. Перевіряємо, як він входить коробку і трохи вдавлюємо, щоб визначити обриси торта. До речі, для перевезення краще робіть квадрати паперу менше, ніж у мене, щоб краї не сильно не стирчали. Якщо папери багато – важко буде закрити коробку, не зачепивши торт. Акуратно двома широкими плоскими предметами переносимо торт на центр папери.

Виймаємо інструменти по трохи висуваючи з під торта то один, то інший. І разом з папером переносимо міні-тор в коробку. Крім торта в коробці повинна бути ложка. Ложки для бенто-контейнерів, які підійдуть за розміром, і також, як і контейнери, є біо-розкладаються, можна придбати в кондитерському магазине.

8. В залежності від ситуації можна вкласти 2-3 ложки і свічку. Предмети акуратно прикріплюємо до кришки за допомогою малярного скотча. І, торт повністю готовий! Ось такий чарівний бенто-торт вийшов! Вага мого тортика рівно 400 грам.

В описі під відео я розпишу всі складові торта по вазі, так як по своєму досвіду можу сказати, що найскладнішим виявилося підібрати граммовки під такий незвично маленький торт. А ви, користуючись цією інформацією, можете, звичайно, приготувати торт з будь-яким наповненням – на моєму каналі вже дуже багато рецептів ПП тортів на будь-який смак!

9. А тепер мій улюблений момент, пов’язаний з бенто-тортом! Його власник абсолютно законно може з’їсти цей торт цілком без жодних докорів сумління! А якщо це ще і ПП-торт – то і з користю для здоров’я і без відчуття тяжкості в животі! Повноцінний прийом їжі з хорошим змістом білка і клітковини!

Це чи не найкращий подарунок?! А як це смачно! М’які, вологі шоколадні коржі, томлена груша з ваніллю, і ніжний крем з рікотти – чудове поєднання! Дякуємо за лайк! Готуйте із задоволенням, готуйте красиво і радуйте своїх рідних і близьких корисними десертами! Поки!