Панна котта з мандаринами

Як смачно зробити Панна котта з мандаринами простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Новорічна мандаринова Панна-котта.

Інгредієнти

Для панна-котти:
желатин 8г(+40г холодної води)
вершки 20-33% 250г
молоко 3,2% 125г
цукор 60гр
ванільна паста 1ч.л (можна ванільний цукор 20 гр)

Для мандаринового желе:
300 гр мандаринового соку, пюре (пробити блендером очищені часточки без плівки) або 1 баночка 300 гр мандаринів в сиропі – на вибір.

5 гр желатину (+30 холодної води)
цукор 30гр(якщо мандарини свіжі,якщо в сиропі то не потрібно)

Панна котта з мандаринами покроковий рецепт

1. Вершки, молоко і цукор збираємо в сотейник, нагріваємо до кипіння. Але не кип’ятимо. Вимикаємо, даємо трохи охолонути і додаємо попередньо замочений і потім розтоплений в мікрохвильовці желатин.

2. Все перемішуємо, розливаємо по креманкам, остуджуємо, охолоджуємо. Охолодити можна в морозилці, холодильнику або на віконці – до застигання. Желе: Вичавлюємо сік або робимо пюре, на ваш вибір.Сік з цукром доводимо до кипіння, але не кип’ятимо, вимикаємо, вливаємо розтоплений набряклий желатин.

3. Можна взяти мандарини в сиропі(їх гріти не потрібно, просто заливаємо туди розтоплений желатин і добре перемішати) . Робимо другий шар – як на відео. Охолоджуємо і стабілізуємо ще протягом 40-50 хвилин. Можна залишити і на 1-2 доби, але накривайте плівкою, щоб десерт не просочився запахами салатів з холодильника )

Відео рецепт 👇