Класичні ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці

Класичні ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці простий рецепт. Насправді ватрушки готувати дуже просто, та це й не помітне у вас багато часу 👌🏼

Інгредієнти

(на 5-6 ватрушок):

-200-250г борошна (додавати поступово, тісто повинне вийти м’яким)
-125мл молока
-4г сухих дріжджів
-40г цукру
-1/2ч.л. солі
-1 яйце С1
-1,5 ст. л. рослинного масла

-200г сиру
-1-2ст.л. сметани (в залежності від сухості сиру і бажаної консистенції)
-20г цукру
-ваніль/ ванільний цукор (3-4г)
-1 жовток

Класичні ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. У тепле (!не гаряче!) молоко додаємо дріжджі, 1ч.л. цукру і перемішуємо. Накриваємо рушником і відставляємо в сторону на 10 хвилин. Дріжджі повинні активуватися і набрякнути. Змішуємо молоко з дріжджами, яйцем (має бути кімнатної температури), цукром, сіллю і маслом.

2. Борошно додаємо в кілька заходів, щоб не додати зайву, і ретельно вимішуємо тісто хвилин 7-10. Воно повинно вийти досить м’яким. Змащуємо олією миску і злегка саме тісто. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 1-1,5 ч. Тісто має збільшитися в розмірі 3-4 раза.
3. Формуємо з нього ковбаску і нарізаємо на 5-6 частин. Надаємо їм форму кулі, викладаємо на деко і даємо постояти в теплому місці ще хвилин 10-15. Для начинки змішуємо всі інгредієнти і при бажанні пробиваємо блендером для отримання максимально однорідної консистенции.

4. З допомогою склянки робимо поглиблення і поміщаємо в них начинку. Змащуємо ватрушки збитим яйцем для отримання рум’яного кольору. Випікаємо 13-20 хвилин при 180* (час випікання залежить від розміру ватрушок і від потужності вашої духовки).

5. Вони повинні підрум’янитися. Дістаємо ватрушки з духовки і відразу ж знімаємо їх з дека. Чекаємо, коли охолонуть. Вони особливо смачні в теплому вигляді ✨

Відео рецепт 👇