Булочки Пеканбон в домашніх умовах

НУ ДУЖЕ СМАЧНІ ПЕКАНБОНЫ! А ви вже пробували? Може в кафе або в ресторані, або пекли вдома? ⠀Як зробити Булочки Пеканбон в домашніх умовах рецепт простий в духовці. Я вперше спробувала три варіанти таких булочок (синнабоны, шокобоны і пеканбоны) в кафе «Синнабон» в тільки що відкрився ТРЦ «Галерея» ще в 2010-му році. У кафе була «відкрита кухня» і я бачила своїми очима, як відбувався процес формування і випікання цих булочок.
Чоловік у мене запитав: «А ти зможеш такі ж спекти?!» «Хм… звичайно! Сумніваєшся?», відповіла я і тут же в голові почала крутити план дій, адже булочки були дуже нестандартними в той період – новинка! Тільки в 2009 році ця мережа увійшла в Росію і почали відкриватися кафе в Москві. Я спостерігала за процесом їх приготування і вже через пару днів почала шукати рецепт в інтернеті, знайшла тоді, пам’ятаю, тільки англійською мовою – переводили разом і в той же вечір спекла свої перші синнабоны!

Інгредієнти

Для тесту:
✅ 200 мл молока
✅ 11 г сухих дріжджів
✅ 100 г цукру
✅ 2 яйця
✅ 80 г вершкового масла
✅ 1/2 ч. л солі
✅ 1 ст. л ванільного цукру
✅ 600 г борошна +/-

Для начинки:
✅ 50-60 г вершкового масла
✅ 20 г меленої кориці
✅ 150 г тростинного цукру, у мене був кокосовий

Для крему:
✅ 75 г вершкового сиру
✅ 30-40 г вершкового масла
✅ 100 г цукрової пудри
✅ ванільний цукор за смаком

Булочки Пеканбон в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Слід зазначити, що всі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури, а молоко слід злегка підігріти.❗️ ⠀ Для початку в тепле (не гаряче), молоко додаємо 1 ч. л цукру, дріжджі, перемішуємо і відставляємо в сторону до активізації дріжджів. ⠀ Тим часом злегка збиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, добре збиваємо вінчиком і відправляємо до яєчної маси дуже м’яке вершкове масло. ⠀ Масло слід заздалегідь, приблизно за 1 годину до використання, дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі. Все добре перемішуємо вінчиком до однорідної массу.

2. Частина вершкового масла можна замінити рослинним, але не більше, ніж половину. Масло має бути дуже м’яким, але не слід його розтоплювати до емульсії або, що ще гірше, до прозорості! Це дуже сильно впливає на кінцевий результат і на смак булочок, тісто не буде таким ніжним. У суміш порційно просіваємо борошно і замішуємо однорідне еластичне тісто. Потім активно вимішуємо тісто руками на робочій поверхні, тим самим насичуючи кислородом.

3. Скачуємо його в кулю, перекладаємо в миску, щільно накриваємо харчовою плівкою і залишаємо до підйому приблизно на одну годину. Потім тісто можна прим’яти і залишити на повторний підйом на 40-60 хвилин, а можна і відразу після першого підйому формувати булочки. Тісто розгортаємо в пласт, товщиною не менше 5-7 мм Весь пласт змащуємо тонким шаром м’якого вершкового масла, слідом посипаємо сумішшю цукру і кориці, але не до кінця, відступивши від одного краю 7-10 см і залиште без начинки, так рулет добре «склеїться» і булочки не будуть розкриватися в процесі випічки. .

4. Згортаємо в тугий рулет, нарізаємо на порційні булочки (12-15 шт) та розкладаємо у формі на відстані один від одного. Даємо підійти 15-20 хвилин і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці близько 25 хвилин. Булочки повинні бути ніжно-рум’яними, до надто явною рум’яності їх випікати не рекомендую, не пересушите! Через 5-7 хвилин після випічки, змащуємо їх заздалегідь підготовленим кремом: спочатку змішуємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою і потім додаємо сирний або вершковий сир – виходить дуже ніжний та смачний крем.

Відео рецепт 👇