Галета пиріг з абрикосами

Як зробити смачний галета пиріг з абрикосами рецепт. Галета з полуницею всім дуже сподобалася, тому сьогодні я до Вас знову з галетой, тільки на цей раз вона трохи з іншого тіста і, звичайно ж, з абрикосами, адже я від них просто без розуму!

Інгредієнти

100 гр. вершкового масла
2 ст. л. цукру + цукор для обсипання
150 гр. борошна
Щіпка солі
1 яйце
~1-2 ст. л. холодної води
5-6 великих абрикосів (персиків, нектарин або мікс)
спеції за бажанням (мускатний горіх, кардамон)

Галета пиріг з абрикосами покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 180 градусів. Покласти нарізане шматочками холодне вершкове масло в борошно, порубати ножем в крихту (або натерти на тертці), додати цукор, сіль, жовток, перемішати. Все робити швидко. А далі потрібно додати води стільки, щоб тісто зібралося в кулю, мені знадобилася 1 їдальня ложка.
2. Тісто не потрібно довго вимішують (інакше масло розтане), воно повинно бути неоднорідним, може трохи кришитися, це нормально. Прибираємо його в холодильник хвилин на 15, а поки нарізаємо часточками абрикоси. ⠀
3. Дістаємо тісто розкачуємо на присипаній борошном пергаментним папері круг товщиною не більше 5-6 мм., відступаємо від країв ~ 4 див., розкладаємо абрикоси, посипаємо цукром, специями.
4. Загинаємо краю, змащуємо їх залишилися білком, теж посипаємо цукром і ставимо випікатися близько 30 хв. до золотистого кольору теста.