Пісочний тарт з інжиром і крем-чізом

Як зробити Пісочний тарт з інжиром і крем-чізом рецепт простий. Трохи відпочинемо від гарбузів 😄 разом не менш цікавим об’єктом осені – інжир. Пам’ятаю своє перше знайомство з цим фруктом. Мені було 17 років, ми відпочивали в Криму і десь на трасі побачили ці незрозумілі для мене тоді фрукти з шкірястою оболонкою. Перший укус був схожий на прожевывание мішечка з маленькими личинками 🤯😲😵, тільки солодкими 😆. Я довго розглядала його нутрощі, поки зважилася знову вкусити. Враження були м’яко кажучи збентежені 😕. Але після того разу я ще багато разів його їла і все-таки полюбила 😂. А як вам цей фрукт)? Любите? Ні? І у мене сьогодні рецепт. ТАРТ З ІНЖИРОМ Якщо ви не дуже любите сирну кислинку від кремчиза, то візьміть замість нього маскарпоне.

Інгредієнти

Масло вершкове – 90 г
Цукрова пудра – 50 г
Яйце – 1 шт (50г)
Борошно – 210 р
Сіль – щіпка
Кремчиз – 140 р
Вершки 33% – 80 р
Цукрова пудра – 35 р
Ванільний екстракт або цукор з насінням ванілі – 1 ч. л.
Інжир і лохина

Пісочний тарт з інжиром і крем-чізом покроковий рецепт

1. Розм’якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до однорідності і пишності. Ввести яйце і знову збити. Додати борошно і сіль і швидко замісити тісто. Дати йому 20-30 хвилин охолодитися в холодильнику. Присипати борошном робочу поверхню і расскатать тісто до товщини 3-4 мм.
2. Викласти його в прямокутну форму 25*10 см, притиснути до країв, обрізати зайве тісто. З нього можна спекти печиво. Тісто з формою відправити в морозилку на 30 хвилин. Розігріти духовку до 170 градусів. Тісто наколоти виделкою і випікати до злегка золотистого кольору 20-25 хвилин. Дати остыть.
3. Приготувати крем. Для цього з’єднати кремчиз з цукровою пудрою і ваніллю, збити до з’єднання і пишності, потім додати вершки і збити в щільний однорідний крем. В охолоджену форму викласти крем. Зверху прикрасити нарізаним інжиром і ягодами. Можна злегка полити медом, якщо любите 😉.