Торт Спартак з заварним кремом

Як смачно зробити Торт Спартак з заварним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Надзвичайно смачний торт «Спартак» – тонкі шоколадні коржі, найніжніший заварний крем на сметані і глянсова шоколадна глазур

Інгредієнти

Тісто:
80 г слив.масла
100 г цукру
130 г меду
2 яйця(1)
40 г какао
Щіпка солі
410 г борошна
1 ч. л соди без гірки

Крем:
800 г сметани 20-25%
2 яйця
200 р цукру
60 г кукурудз.крохмалю
10 р ванил.цукру
250 г слив.масла

Глазур:
100 г сметани 20-25%
70 г цукру
20 г какао
30 г слив.олії

Торт “Спартак” з заварним кремом покроковий рецепт

1. В сотейнику на середньому вогні розтопити масло з цукром і медом. Як маса стане однорідною (якщо залишаться крупинки цукру, нічого страшного), додати соду, дати вспінитися і перелити масу в миску, остудити(я взяла каструлю і вогонь був більше середнього, маса стала карамельного кольору, але краще розтопити в сотейнику-маса залишиться світлою). Як маса охолоне до кімн. t, введіть по одному яйця, потім просіяні какао і борошно, тісто, як пластилін. Ділимо на 12 частин по 70 р і в холодильник на хвилин 40.

2. Розкачати на пергаменті трохи більше 22 см коло, наколоти виделкою і випікати в розігрітій до 190С духовці верх/низ рівно 4 хвилини!Дістати і відразу вирізати кільцем або тарілкою діаметром 22 див. Крем: у сотейнику з товстим дном змішати цукор з крохмалем, додати яйця, перемішати і вмішати сметану, на медл.вогні, помішуючи довести до кипіння. Лопаткою так само проходитесь постійно по дну, зіскрібаючи набряклу масу до кипіння, проварити хвилину, додати ванил.цукор, перелити в миску і накрити плівкою в контакт!

3. Масло і заварна основа повинні бути кімн. t Масло збити до пишноти і побіління, ввести ложкою заварную масу-крем виходить шовкової текстури. Торт можна зібрати в кільці. Кожен корж промазати 2 ст. л з гіркою крему, заздалегідь відкладіть 5-6 ст. л крему для вирівнювання торта, верх торта змащуємо кремом і ставимо на ніч у холодильник.Торт вирівняти залишилися кремом. Глазур: у сотейнику змішати цукор з какао і сметаною, довести до кипіння, помішуючи, проварити хвилину, додати масло кімн. t , перемішати, зняти з вогню.Остудити до теплого стану, помішуючи (можна протерти через сито для гладкості) і вилити на торт, розрівняти.Я прикрасила гілочками розмарину та ягодами!

Відео рецепт 👇