Зефір з червоної смородини в домашніх умовах

Як зробити Зефір з червоної смородини в домашніх умовах рецепт. Як ваша боротьба з урожаєм? Моя триває 😄👌! Ну як же мені подобається нинішнє літо, стільки ягід 🍓🍒🍑 🍇 і так вони всі рано поспіли! Зефір сьогодні з червоної смородини! Є тут кілька нюансів! Весь пектин міститься в шкірці, а нам треба його звідти видобути і чим більше, тим краще! Тому, перебираємо, миємо, розминаємо, доводимо до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини! Трохи охолоджуємо, подрібнюємо і протираємо через сито! Але пюре все одно рідке! Можна уварити, але ця ягода досить кисла, а при уварюванні концентрація кислоти ще збільшиться, тому я просто додаю ще пектин і вам раджу!

Інгредієнти

(~700 р зефірної маси):
110 г пюре червоної смородини
110 г яблучного пюре 🍏 (яблука беремо з запасом, запікаємо в духовці, пробиваємо блендером, протираємо крізь сито і відміряє потрібну кількість)
5 г пектину
170 г цукру
40 г білка

Сироп:
130 г води
7-10 г агар-агару
100 г інвертного сиропу (рецепт тут 👉 #эккэинвертныйсироп)
220 г цукру
ТЕМПЕРАТУРА – 108° або до нитки

Зефір з червоної смородини в домашніх умовах покроковий рецепт

1. З’єднати обидва пюре в сотейнику, довести до 30°, всипати цукор з пектином “дощиком”, довести до кипіння, кип’ятити 2 хвилини, зняти з вогню, добре охолодити. Охолоджене пюре помістити в діжу міксера, додати білок. Почати збивання з малих оборотів, поступово довівши до максимальных.
2. Збити масу до посветления і жорстких піків, вона повинна намотуватися на віночок. Одночасно зварити сироп: У сотейнику з’єднати воду, інвертний сироп і агар, довести до кипіння, розчин повинен перетвориться в кисіль, потім всипати цукор і уварити до потрібної температури. Влити сироп по взбивающуюся масу і збивати ще минуту.

3. Зефірну масу перекласти в кондитерський мішок з насадкою (підготувати заздалегідь) і відсадити зефір на силіконовий килимок. Залишити для стабілізації на 12-24 години, час залежить від вологості повітря. Потім з’єднати половинки і опудрить сумішшю цукрової пудри і кукурудзяного 🌽 крохмалю (10-30% від загальної маси).