Італійська паска Панеттоне класичний пасхальний

Друзі, якщо ви хочете спробувати приготувати мій минулорічний панеттоне, то починати потрібно вже сьогодні або завтра. Так що без зайвих слів – всім рецепт🙌🏻 Італійський паску Панеттоне класичний великодній рецепт простий.

Інгредієнти

Закваска на ніч:
-140 г борошна;
-240 г води;
-велика щіпка сухих дріжджів;

Тісто:
-80 г молока;
-1 ч л сухих дріжджів;
-375 г борошна;
-2 великих яйця кімнатної температури;
-70 г цукру;
-цедра 1 апельсина;
-2 год л солі;
-насіння 1 стручка ванілі, або 1 год л ванільного екстракту;
-115 г вершкового масла кімнатної температури;
-120 г світлого родзинок;
-80 г темного родзинок;

Суміш для прикраси шапочки:
-1 яєчний білок;
-100 г мигдальних пелюсток;
-100 г цукру;

Італійська паска Панеттоне класичний великодній покроковий рецепт

1. Для закваски змішайте всі інгредієнти в мисці або контейнері середнього розміру, не щільно накрийте кришкою або плівкою і залиште мінімум на 18, максимум на 36 годин. ⠀ В чаші міксера або великій мисці змішайте підійшла закваску, дріжджі і молоко. Перемішайте до об’єднання всіх ингредиентов.
2. Додайте борошно, цедру, сіль, яйця, цукор і ваніль. Вимішуйте з допомогою насадки-гак протягом 8-10 хвилин, поки тісто не стане м’яким і однорідним. ⠀ Продовжуючи вимішувати тісто, поступово введіть вершкове масло, додаючи по 1 ст л і кожен раз ретельно вимішуючи. Після того, як все масло додано, вимішуйте ще протягом 5 минут.
3. Потім вмішайте сухофрукти. Накрийте миску плівкою і залиште в теплому місці підходити на 2 години; ⠀ Після обімніть тісто, сформуйте кулю, знову накрийте плівкою і залиште в холодильнику ще на 6-7 годин; Готове тісто дістати, викласти у форму або форми для випічки, заповнюючи їх на 3/4, форми з тістом накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі ще на 3 години; ⠀
4. Випікати при 160 С, час випікання залежить від розміру ваших форм Встромлена в центр панеттоне паличка повинна виходити повністю сухий. ⠀ Для шапочки всі інгредієнти змішати в процесі випічки розподілити суміш по верхівках панеттоне.

5. Це потрібно зробити після того, як верхівки панеттоне піднімуться і затвердіють. Якщо в процесі випічки верхівки почнуть підгоряти, накрийте їх фольгою і продовжуйте печь.