Американський яблучний пиріг з корицею в духовці

Як смачно зробити Американський яблучний пиріг з корицею в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це варіант пирога, в якому дуже багато начинки і мало тіста. Я обожнюю пісочне тісто і поєднання яблуко + кориця, тому цей пиріг у мене в любимчиках.

Інгредієнти

Тісто:
300 гр борошна пшеничного
150 гр вершкового масла 82,5%
50 гр цукрової пудри
1 чл солі
70 гр яйця
Цедра 1 лимона

Начинка:
1,5 кг яблук
100 гр цукру
1 ст л крохмалю
1 ст л соку лимона
1-2 ст л кориці (за смаком)

Скоринка:
1 жовток + 20 гр вершків/молока (змішати)
2-3 ст л кориці
2-3 ст л цукру

Американський яблучний пиріг з корицею в духовці покроковий рецепт

1. Тісто: Змішати борошно, сіль, пудру, цедру і холодне масло до крихти. Влити холодну яйце, швидко об’єднати до кулі. Прибрати в холодильник на стабілізацію хоча б на годинку. Начинка: Яблука очистити від шкірки і серцевини, порізати на шматочки. Збризнути соком лимона. Додати цукор і крахмал.

2. З кількістю цукру можна грати, його кількість залежить від кислоти яблук. Збірка: 2/3 тіста розкачати в пласт і викласти на дно і боки форми (форму підготувати).1/3 тіста залиште для “кришки” пирога. Викласти начинку, накрити залишилися розкатаним тестом.

3. Змастити масою жовток+вершки/молоко і присипати зверху цукром з корицею. Зробити невеликі надрізи для виходу пари. Печемо при температурі 180 градусів, з часу 40-60 хвилин (час випікання залежить від вашої духовки і діаметру форми). Остудити і подавати до столу.

Відео рецепт 👇