Тарт з чорницею, каламанси і меренгою

Тарт з чорницею, каламанси і меренгою простий рецепт. ⠀ Я, по правді кажучи, не знаю, чи має такий пиріг право називатися тартом, але не менша кількість начинки я не згодна👋🏻😀 ⠀ Все почалося з дегустації каламанси, гібрида мандарина з кумкватом. Цей фрукт – щось дивовижне. Варто відкрити коробочку з пюре – ароматом наповнюється все навколо, та ще й яким! Цитрусовий, терпкий, благородний. На смак каламанси виявився досить сильний, тому вирішено було брати в десерт його тільки в компанії з чимось ще. ⠀ Як бачите, вибір припав на чорницю і меренгу, про що я взагалі зовсім не пошкодувала, а навіть навпаки) .

Інгредієнти

На форму 14 см і висоту 10 см

Для пісочної основи:
Вершкове масло – 75
Борошно – 139
Жовтки – 1 (С1)
Цукор – 49
Сіль – щіпка

Тепле молоко для реструктуризованого шаблі – 20-30мл

Для начинки:
грецький Йогурт – 60гр
Вершки – 60гр
Пюре чорниці – 70гр
Пюре каламанси – 30г
Цукрова пудра – 20гр
Желатин 220 блюм – 4 гр

Меренга
дивіться в каруселі

Тарт з чорницею, каламанси і меренгою покроковий рецепт

1. Для пісочної основи: М’яке масло розтерти з сіллю і цукром до однорідності, додати жовток, знову розтерти. Додати борошно і замісити тісто. Зібрати тісто в грудку, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 165°. Охолоджене тісто розкачати на пергаменті або тефлоновим килимку, наколоти його вилкой.
2. Випікати корж приблизно 15 хвилин (до рум’яності). Дати коржу охолонути і подрібнити його в крихту з допомогою блендера. Додати в крихту молоко (додавати потроху, дивитися за необхідності) і вимісити до однорідності. З отриманої маси сформувати кошичок для тарта, поставити в холодильник.
3. Для начинки:
Желатин залити холодною водою згідно інструкції, дати йому набрякнути Пюре чорниці і каламанси з’єднати з цукром, довести до кипіння. Желатин розпустити, додати до пюре, перемішати і остудити масу до кімнатної температури. Йогурт кімнатної температури з’єднати з трохи прохолола фруктової массой.

4. Вершки збити до м’яких піків, з’єднати з йогурно-фруктовою масою (вмішувати вершки спочатку по 1 ложці, щоб желатин не став працювати раніше часу). Викласти начинку в пісочну основу, прибрати в холодильник до стабілізації (на 1-2 години).

Відео рецепт 👇