Торт Снікерс з карамеллю і арахісом з глазурю

А ось і рецепт смачного тортика, який просто тане в роті, і за смаком схожий на Снікерс 🤤, навіть кілька разів смачніше👌 Торт Снікерс з карамеллю і арахісом з глазур’ю простий рецепт.

Інгредієнти

4 яйця
150 г цукру
100 мл молока
100 мл рослинне масло
1,5 г/л розпушувач
0,5 год/л соди
3 ст/л какао
2,5-3 ст борошна (обсяг склянки 200 г)

Для карамелі
250 г цукру
1 ст/л меду (я не додавала)
200 мл вершки 33% і вище
100 г вершкове масло
Сіль-за смаком

Арахіс

Для крему
200 г маскарпоне (або будь-який інший крем-сир)
200 г сметана-25%
250 г згущене молоко
Ванілін

Для глазурі
3 ст/л цукру
3 ст/л какао
3 ст/л сметана
1 ст/л рослинне масло (або 10 г вершкове)
1 ч/л коньяк

Торт Снікерс з карамеллю і арахісом з глазур’ю покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром, додаємо молоко, масло. Потім додаємо всі сухі інгредієнти і перемішаємо або збиваємо але низькій швидкості. Виходить не густе тісто, як сметана. Розділимо на 3-4 частини, змащуємо на пергаментний папір і випікаємо при 180 градусів духовці. Готуємо карамель: У сотейник додати цукор, включити середній огонь.
2. Нагрівати, поки не розчиняється цукор повністю і не з’явиться бурштиновий колір. Вимкнути вогонь. Додати гарячі вершки. Перемішати. Додати вершкове масло. Ще раз перемішати. Додати арахіс і перемешать.
3. Дати карамелі трохи охолонути. Готуємо крем: приєднуємо всі зазначені інгредієнти і збиваємо до загустіння крему. Глазур: цукор і какао змішаємо і перемішаємо хорошо.
4. Додаємо сметану, перемішати до однорідності. Викладемо на вогонь і перемішаємо, варимо 2-3 хвилини після кипіння. В кінці додаємо масло і коньяк. Найсмачніший глазур готова. Збираємо тортик, як показала на видео.