Домашній кавовий зефір з коньяком на 23 лютого

ДОВГООЧІКУВАНИЙ РЕЦЕПТ ДО 23 ЛЮТОГО 🔥 СМАК КАВИ-КОНЬЯК. ви просто уявити собі не можете як це смачно і ароматно 😋 Домашній кавовий зефір з коньяком на 23 лютого простий рецепт.

Інгредієнти

В діжу міксера:
ЯБЛУЧНЕ пюре-100г
Цукор -100г
Білок -40г

В сотейник:
Коньяк -50г
Вода – 70г
Цукор -180г
Кава розчинна – 1 столова ложка
Агар агар -8г (900)
Інвертний сироп -50г

(Ви можете брати абсолютно будь коньяк і каву, головне щоб був насичений деревний і пряний запах у коньяку і хороший смак кави ) Також можна зварити каву тоді воду замінюємо на свіжозварену каву (70г).

Домашній кавовий зефір з коньяком на 23 лютого покроковий рецепт

1. В чаші міксера: з’єднуємо білок, цукор, і пюре, починаємо збивати на середній швидкості. У сотейнику: Вливаємо коньяк, воду і всипаємо агар і доводимо до гелеподібного стану, потім всипаємо цукор, додаємо кави і інвертний сироп варимо на вогні трохи більше середнього і постійно помішуємо. (Весь Алкоголь випарується і залишиться класний аромат).
2. Після закипання сиропу збільшуємо швидкість міксера до максимальної. До моменту готовності сиропу білки з пюре повинні побіліти і збільшиться в розмірі. Варимо Сироп до 110 градусів (до карамельної павутинки).
3. На максимальній швидкості міксера влити сироп по краю чаші тонкою цівкою у збиту масу не зачіпаючи віночок. Можна додати коричневий барвник пару крапель (я не додавала). Збиваємо до так званих пещерок.

4. Перекладаємо в мішок з насадкою і відсаджуємо потрібної форми завитки. Час дозрівання 24 години +-. Збираємо зефір обвалюючи в какао. Можна како змішати з цукровою пудрою зі смаком ванілі (від Dr.Oetker). Термін зберігання без інвертного сиропу 3-7 днів , якщо з сиропом до 2х недель.