Яблучний тарт татен пиріг на сирному тісті

Яблучний тарт татен пиріг на сирному тісті простий рецепт.

Інгредієнти

на форму 26 см:

для основи:
✨180 гр сиру
✨4 ст л рисового або пшеничного борошна
✨яйце
✨1 ч л розпушувача
✨цукор/цукрозамінник за смаком

Для начинки:
✨5 шт яблук
✨1 год л кукурудзяного крохмалю
✨20 гр вершкового масла
✨цукрозамінник або сироп топінамбура
✨трохи водички

Яблучний тарт татен пиріг на сирному тісті покроковий рецепт

1. Для основи:
Змішати сир із яйцем, потім додати всі інші інгредієнти. тісто скачати в кулю і прибрати в холодильник.

2. Для начинки:
Яблука очистити від шкірки, нарізати на великі часточки (товщиною близько 2 см). сковороду розігріти, покласти вершкове масло, 2 ст л сиропу топінамбура ( якщо немає можна замінити на цукор або цукрозамінник) і яблучні дольки.
3. Зверху трохи присипати крохмалем і додати буквально 2 ст л води. все змішати, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні близько 5-6 хв. Дістати тісто з холодильника і розкачати, щоб вийшов великий круг (при розкочуванні додала ще трохи борошна, можна поступово присипати, щоб тісто не прилипало до качалку).

4. Начинку викласти на дно форми і зверху накрити тістом. Защипнути краї акуратно, поставити випікати 30 хв при 180С. Як тарт буде готовий, перевернути на тарілку (щоб начинка виявилася зверху).

Відео рецепт 👇