Великодній Царський паска на вершках

напередодні свята, ділюся з вами рецептом Царського паски. Це багата здоба з вершковим смаком, цукатами і неодмінно мигдалем. Великодній Царський паска на вершках простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

700 гр борошна
300 гр жирних вершків
200 гр цукру
6 яєць
70 гр вершкового масла
2 ч. л. сухих дріжджів
0,25 ч. л. солі
70 гр горіхів
50 гр цукатів
40 гр коньяку

Великодній Царський паска на вершках покроковий рецепт

1. Цукати замочити в коньяку на 2 години. З’єднати 150 мл жирних вершків, 2 чайні ложки без гірки дріжджів, 2 ст. л цукрового піску (від загальної кількості) і 3 ст. л пшеничного борошна (від загальної маси). Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Виходить липке тісто, яка за консистенцією нагадує сметану 20% жирності. Затягуємо миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці хвилин на 30-40.
2. В глибоку миску кладемо м’яке вершкове масло і залишився цукровий пісок, все ретельно перетерти. Потім додаємо жовтки і сіль, збити до утворення пишної, гладкої і однорідної маси, на високій швидкості міксером 3-4 хвилини. Додаємо вершки, перемішуємо. Перекладаємо опару до основних інгредієнтів і все перемішуємо. Білки збити міксером до стійкої м’яких пиков.
3. Частинами вводимо збиті білки в тісто і перемішуємо лопаткою з верху в низ. Борошно вводимо частинами і замішуємо тісто. Ретельно вимішуємо тісто (руки змастити соняшниковою олією і місити хвилин 15, планетарним міксером хвилин 10). Тісто накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці до збільшення в об’ємі в два рази. Цукати обваляти в борошні, горіхи порубить.
4. Вмішати в тісто добавки, накрити плівкою і залишити в теплому місці до збільшення в об’ємі в два рази. Коли тісто підійде вдруге, обім’яти його і розкласти по формах, заповнюючи на 1/3 або на ½ форму. Накрити харчовою плівкою і прибирати в тепле місце на растойку.

5. Коли тісто збільшиться в об’ємі, ставимо в заздалегідь розігріту до 180 гр духовку і випікаємо до сухої сірники. Готові паски остудити до кімнатної температури, потім покрити глазур’ю і украсить.