Найбільший шоколадний бісквіт на окропі в духовці

Як смачно зробити шоколадний бісквіт на окропі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт для тих, хто маленькими кроками, починає свій шлях до своїм першим кондитерським творінь. Цей бісквіт прекрасний сам по собі – він не потребує просочення, вологий, пружний, з хорошим шоколадним м’якушкою. А який з них виходить торт «Снікерс»!👍 Отже, зустрічаємо відомий всьому кондитерському спільноти бісквіт «Шоколад на окропі». Рецепт не мій, але з моїми важливими☝️ уточненнями і ньюансами. Слідуючи їм у вас обов’язково вийде мегашоколадный чумачечий бісквіт!🍫

Інгредієнти

2.5 ст. борошна (310гр)
1 ст. цукру (250гр)
1.5 ч. л. соди
1 ч. л. розпушувача
5 ст. л. какао
2 яйця
1 ст. молока (240мл)
1/2 ст. рослинного масла (120мл)
1 ст. окропу (240мл)

Скажу відразу, саме в цьому варіанті я інгредієнти зважую, склянками не вимірюю

Найбільший шоколадний бісквіт на окропі в духовці покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром. Влити молоко, рослинне масло без запаху. Окремо просіяти сухі інгредієнти і все об’єднати. Спочатку маса дуже густа. Влити кипяток.
2. А тепер важливі доповнення✍️:
* Какао! Тільки алкализированное. Замовте у кондитерських магазинах навагу і буде вам щастя і класні бісквіти. Ніяких несквиков.

3. * Не боятися міксу соди і розпушувача. Це сприяє рівномірному підйому тесту. І так, присмаку соди не буде)
4. * Яйця можна довго не збивати, 7 хвилин на середній швидкості достатньо. Пекла і так, і так по-різному, виходить завжди однаково, необхідності в пишно збитою яєчною масою нет.
5. * Цей бісквіт можна і потрібно пекти в мультиварці. Ще краще і вище ніж в духовці виходить! Перевірено неодноразово! Режим випікання, 50 хвилин і готово. Це в моїй мультиварці Bork.
6. * За окропу. Вода закипіла, наливаю у склянку, зважую і відразу виливаю в тісто. Так, прям окріп!

7. * По температурі випічки – вона може варіюватися від 160 до 180С. На 160C 45-50 хвилин. На 180С в середньому йде 30-35минут. Підбираєте самі як вам більше подобається підсумковий результат.
8. І так, контролюйте процес, суха скіпа вам в допомогу. У вашій духовці від різниці фактичних температур бісквіт може приготуватися швидше/повільніше. Для більшої точності потрібен термометр для духовки.
9. * Не ріжте відразу, дайте стабілізуватися бісквіту кілька годин при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇