Здобний дріжджовий пиріг з персиками і штрейзеля

Здобний дріжджовий пиріг з персиками і штрейзеля простий рецепт в духовці. 👌 Запашну пиріг! Тане в роті! Для тих, хто любить дріжджові пиріжки та булочки, але з ними на «ви» або лінь возитися, цей рецепт – ідеальний варіант! Печеться дуже просто, вийде у будь-кого! Персики тут консервовані, можна замінити на будь-які фрукти і ягоди – вишня, абрикоси, яблука, груша.

Інгредієнти

Форма для випічки 23х30 см

Опара:
тепле Молоко – 120 мл
Дріжджі сухі – 11 гр
Цукор – 1 ч. л
Борошно – 1 ст. л

Тісто:
Борошно – 500 гр
Цукор – 150 гр
Ванільний цукор – 10 гр
Масло вершкове – 200 гр
Яйце – 3 шт
Вся опара
Персики консервовані – 1 банка (850 мл)

Штрейзель (крихта):
Борошно – 60 г
Цукор- 80 гр
Масло вершкове (холодне) – 60 гр

Глазур:
Цукрова пудра – 100 гр
Сік апельсиновий – 2 ст. л

Здобний дріжджовий пиріг з персиками і штрейзеля покроковий рецепт

1. Спочатку зробимо опару – у теплому молоці розвести дріжджі, цукор, борошно – перемішати віночком, накрити блюдцем, залишити на 10-15 хвилин для активації дріжджів. ⠀ Для тіста: В чашку всипати борошно, цукор, ванільний цукор перемішати. Влити опару, яйця, розтоплене вершкове масло кімнатної температури, замісити тесто.
2. Тісто м’яке, трохи липке Тісто накрити кришкою, прибрати в тепле місце на підйом в два рази. На 1-1,5 години ⠀ Для штрейзеля – в тарілочку всипати борошно, цукор, перемішати. Натерти на тертці холодне вершкове масло, перемішати все в крихту. ⠀ У форму покласти папір для випічки, перекласти туди підійшло тесто.
3. Руками рівномірно розподілити тісто по дну форми. Накрити серветкою і залишити на расстойку на 20 хвилин. Викласти поверх тіста нарізані персики, можна їх злегка втиснути в тісто. Зверху присипати штрейзеля. Форму поставити в нагріту духовку до 165 градусів на 45 хвилин. ⠀
4. Для глазурі (робиться безпосередньо перед тим, як залити пиріг)- у цукрову пудру, влити сік апельсина, все перемішати виделкою. ⠀ Гарячий пиріг вийняти з духовки, дати повністю охолонути, полити зверху глазур’ю і подавать.

Відео рецепт 👇