Сирний штоллен з ромом, журавлиною, мигдалем і лимоном

Буду пекти сьогодні штоллени. Четвертий рік поспіль, до речі, готую їх до новорічних свят і іноді навіть на подаруночки. Як зробити Сирний штоллен з ромом, журавлиною, мигдалем і лимоном рецепт простий. Подейкують, що піч їх треба за два тижні, а то і місяць до свята і дати їм як слід настоятися. Але чесно кажучи я не бачу в цьому особливого сенсу. Пробувала і так і сяк, для мене дня за три-чотири до поїдання смачніше і найзручніше. Загалом, якщо ви ще не пекли штолень, давайте разом це виправимо🤗 Фото минулорічне, а рецепт і зовсім мій єдиний, з тих пір, як вперше спробувала😌 Тому що по ньому легко і смачно все виходить🙃

Інгредієнти

Ізюм: 300 гр
Журавлина сушена: 50 гр
Ром або коньяк: 250 мл
Мигдаль: 100 гр
Лимон: 1 шт
Масло сл.: 250 гр
Цукор: 220 гр
Ванільний екстракт: 3 ч. л.
Сир: 250 гр
Яйце: 2 шт
Розпушувач: 25 гр
Борошно пшеничне: 560 гр

Для посипання:
Масло сл: 100 гр
Цукрова пудра

Сирний штоллен з ромом, журавлиною, мигдалем і лимоном покроковий рецепт

1. За день до приготування сухофрукти залити ромом. Перед приготуванням злити через ситечко. Мигдаль залити окропом, через кілька хвилин залити холодною водою. Очистити від шкірки і подрібнити ножем. Зняти цедру з лимона змішати з сухофруктами і горіхам. М’яке вершкове масло збити міксером з цукром. В іншій мисці збити міксером сир і яйця з ванільним екстрактом. З’єднати масляну і сирну суміш, вилити туди віджатий сік одного лимона, горіхи і сухофрукты.
2. Вимісити, додати 2\3 борошна, перемішати і далі поступово всипати решту борошна. Важливо не перебити тісто. Воно повинно бути щільним, але еластичним, так що борошна може знадобитися трохи менше. З готового тіста можна сформувати два великих або 4-5 маленьких штолленов. На деко, застелений пекарської папером, викласти тісто для одного штоллен, сформувати плоский квадрат, згорнути краю штоллен до центру.
3. Між штолленами укласти рулон фольги або пергаменту, тоді вони вийдуть високі і не расплывутся вшир. Коли штоллени вже сформовані, включити духовку на 180С і поставити деко з штолленами ще не розігріту духовку. Готувати близько години. Вийняти штоллени з духовки і змастити їх розтопленим вершковим маслом, обсыпат щільно цукрових пудной, обернути фольгою і прибрати в холодильник до употребления.