Рогалики з повидлом дріжджові

Як смачно зробити Рогалики з повидлом дріжджові простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тісто на сироватці виходить просто як пух, повітряне! Чудові булочки!

Інгредієнти

✔️Опара:
600 мл сироватки
11 гр дріжджів
2 ст л цукру

✔️Тісто:
4 ст л цукру
ванільний цукор
80 грам вершкового масла
+/- 1- 1,2 кг борошна
0,5 ч. лож солі
Варення для начинки
Яйце для змащування

Рогалики з повидлом дріжджові покроковий рецепт

1. До теплої сироватці додаємо цукор, дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Далі додаємо решту цукру, ванілін, щіпку солі, розтоплене вершкове масло, просіваємо борошно і замішуємо тесто.

2. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. Тісто має збільшиться в 2 рази. Обминаємо тісто руками і перекладаємо на робочу поверхню змащену рослинним маслом. Ділимо тісто на 18 рівних частин (по 95 грам). Кожну частину тонко раскатываем.

3. На один край викладаємо начинку, накриваємо тестом і защипуємо краю, щоб начинка не витікала. На іншій частині тесту робимо надрізи. Скручуємо рогалик і перекладаємо на деко застелений пергаментом. Накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин на расстойку. Далі булочки змащуємо збитим яйцем і відправляємо в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 25 хвилин. Гарячі булочки змащуємо цукровим сиропом ( змішати в каструлі цукор з гарячою водою 1:1) Приємного чаювання!

Відео рецепт 👇