Домашня арахісова паста

Арахісову пасту 🥜 можна легко приготувати вдома! Можна експериментувати зі смаками: зробити її солоної, солодкої або пряної – готуйте, експериментуйте👇.. Як зробити Домашня арахісова паста рецепт простий.

Інгредієнти

4 упаковки сирого арахісу
2 ст. л. сиропу топінамбура
1 щіпка гімалайської солі
1 щіпка кориці
1 ст. л. масла виноградної кісточки (опціонально)

Домашня арахісова паста покроковий рецепт

1. Якщо у вас сирий арахіс, то викладаємо її на деко і ставимо на 15-25 хвилин в розігріту до 160-180°C духовку, періодично помішуємо. Приємний аромат смаженого арахісу вам підкаже, що пора діставати. Арахіс не повинен бути недожаренним, сирим і підсмаженою теж – лушпиння повинна легко відходити від арахісу. ⠀
2. Залишаємо арахіс до повного охолодження і потім прибираємо лушпиння. ⠀ Відправляємо в чашу блендера і починаємо подрібнювати до тієї консистенції, яка вам подобається. Якщо маса виходить дуже густою – можна додати пару ложок рослинного масла без запаха.
3. Можете залишити шматочки або довести масу до однорідності. На це може знадобитися близько 10 хвилин. ⠀ Додайте щіпку солі. При бажанні можна додати мед або сироп за смаком, а також прянощі-спеції. ⠀ Добре перемішайте і приємного вам апетиту!