Радянський торт «Подарунковий» по госту СРСР класичний

Легендарний радянський торт «Подарунковий» по госту СРСР класичний простий рецепт домашній. Поділюся простим і доступним рецептом легендарного в СРСР торта «Подарунковий». В радянські час торт «Подарунковий» користувався великим попитом. Для мене це улюблений десерт з минулого. І сьогодні я захотів поділитися з вами доступним рецептом цього ласощі по ГОСТу – я сам готую з нього не в перший раз. Покроковий рецепт, як приготувати торт «Подарунковий».

Інгредієнти

Бісквіт на форму діаметром 16 см
• Яйця 2 шт.
• Цукор 60 г
• Сіль щіпка
• Борошно 60 г
• Ванільний екстракт 1 ч. л.

Крем
• Вершкове масло 160 р
• Жовток 1 шт.
• Цукор 65 р
• Молоко 45 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.

Просочення і збірка
• Вода 100 г
• Цукор 100 р
• Алкоголь 2 ст. л.
• Арахіс 70 р
• Цукрова пудра

Радянський торт «Подарунковий» по госту СРСР класичний покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Яйця з сіллю і цукром збиваю міксером до посветления і збільшення в об’ємі. Додаю ванільний екстракт і проціджую борошно. Акуратно перемішуємо лопаткою, щоб маса не осіла. Переливаю тісто у форму для випічки. У мене це кільце без дна діаметром 16 див. П 20-30 хвилин при 180°С. Після випікання даю бісквіту охолонути, загортаю в харчову плівку і прибираю в холод на 3-4 часа.

2. Крем.
Всі інгредієнти, крім олії, відправляю в сотейник і поставити на середній вогонь.
Уварюю масу до загусання при постійному помішуванні. Перекладаю в окрему ємність і залишаю остигати до кімнатної температури. М’яке вершкове масло збиваю до посветления і пишності. Додаю остиглий крем і збиваю на високій швидкості міксера до кремоподібного состояния.

3. Просочення і складання.
Цукор з водою доводжу до кипіння, знімаю з вогню і додаю алкоголь – я використовував коньяк і ром. Даю сиропу охолонути. Бісквіт розрізаю на два однакових коржа і пропитываю сиропом.

4. На блюдо викладаю трохи крему, щоб торт не їздив при збірці. Викладаю корж і рівномірно розподіляю по ньому половину крему. Накриваю другим коржем і покриваю торт кремом зі всіх сторін. Обсмажений арахіс подрібнюю в блендере.

5. Рівномірно розподіляю горіхи по всьому торту і притискаю лопаткою. Зверху посипаю торт цукровою пудрою і прибираю в холод для стабілізації. Це не торт, це щось! Ніжний бісквіт з ароматною рідиною, смачний крем і посипка з смаженого арахісу – ідеальне для мене сочетание.