Домашній ягідний зефір з жимолості

Як смачно зробити Домашній ягідний зефір з жимолості простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

жимолость – 300гр (готового пюре 220 гр)
цукор 1 – 150 гр
цукор 2 – 50 гр
пектин – 4 гр
агар – 9 гр
сік жимолості/вода – 70 гр
цукор 3 – 50 гр
Альбумін – 10 гр
Цукор 4 – 300 гр
Вода 50 мл

Домашній ягідний зефір з жимолості покроковий рецепт

1. Жимолость ставимо на вогонь, додаємо пару ложок води, прогріваємо зливаємо сік, що виділився, пробиваємо блендером, додаємо цукор 1. Варимо 5 хвилин. Цукор 2 змішуємо з пектином. додаємо в пюре, варимо 3 хвилини, знімаємо, остуджуємо. Сік змішуємо з альбуміном, ретельно размешиваем.
2. Даємо набрякнути 10 хвилин. Цукор 3 змішуємо з агаром, Цукор 4 змішуємо з водою, ставимо на вогонь, варимо до закипання, додаємо цукор з агаром, варимо до температури 110 градусов.
3. Паралельно збиваємо альбумін з ягідним пюре. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо сироп. Збиваємо до отримання маси, схожої на меренгу.

4. Перекладаємо в кондитерський мішок, відсаджуємо зефірки, сушимо від 8 годин. Точний час залежить від температури і вологості в приміщенні. Половинки зефіру скріпити попарно, обваляти в цукровій пудре.