Шокобомбочка своїми руками з шоколаду

Як смачно зробити Шокобомбочка своїми руками з шоколаду простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ну що, настав час шокобомбочек. Якщо хто ще не в курсі, шокобомбочка – це шоколадний куля, всередині яких какао і маршмеллоу. Кулька кладуть в чашку і заливають киплячим молоком, куля розкривається, і маршмелки спливають. Шоколад і какао розчиняються в молоці. Виходить ароматних напій!
✔️Знадобиться форма “півсфери”, діаметр комірки 5 див.
Можна використовувати полікарбонатні, пластикові або силіконові. Але! Силіконові форми купуйте жорсткі і якісні. У мене була одна хороша, і три дешевих я купила. Так от вони дуже тонкі. У підсумку півсфери виходять криві, і їх складно рівне з’єднати.

Інгредієнти

– Темний смачний шоколад (не глазур!!)
– Міні-маршмеллоу
– Какао-напій (наприклад, Nesquick). Саме напій, а не для випічки.
– Білий шоколад для декору
– Кольоровий цукор.

Шокобомбочка своїми руками з шоколаду покроковий рецепт

1. Отже, затемперируйте шоколад. Це потрібно зробити обов’язково, щоб кулі не танули в руках, а також, щоб шоколад не ставав “сивим”. Для цього розтопити темний шоколад до 45-50С. Всипте 25-30% шоколадних каллет від вихідної ваги шоколаду. Швидко перемішуючи, тим самим знижуючи температуру. Вона повинна стати 31-32С.

2. Тепер використовуємо широку кисть і розподіляємо шоколад по стінках форми. Коли перший шар застигне, покриваємо другим. Особливу увагу приділяйте краях форм. І важливо: не робіть занадто тонкий корпус, але і дуже товстий теж не потрібно. Поставте в холодильник на 15 хвилин. Далі у половини форм вирівняйте краї про гарячу поверхность.

3. Кладіть у кожну половину 1 ст. л какао-напою і маршмеллоу до верху. Другу половинку також підрівняйте про гарячу поверхню і з’єднайте. Зверху нанесіть декор з білого шоколаду. Кладемо бомбочки в чашку (200-250мл) і заливаємо киплячим молоком. Розмішуємо і балдеем. Пробували?

Відео рецепт 👇