Сирна пп-великдень з начинкою «Арахісова іриска»

Сирна пп-великдень з начинкою «Арахісова іриска»🥜 Без цукру, без масла, без випічки❗️

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр: 162/15/7/9

Для сирної маси:
▪️Сир 5% – 350 гр
▪️М’який сир з ряжанки (підійде також топленая сметана або звичайний м’який сир) – 250 гр
▪️Підсолоджувач за смаком (у мене кокосовий цукор 30 гр)
▪️Кориця – 2 гр

Для начинки:
▪️Сухе знежирене молоко – 35 гр
▪️Молоко пряжене чи звичайне – 200 гр
▪️Кукурудзяний крохмаль – 15 гр
▪️Підсолоджувач за смаком (у мене 4 гр фитпарад 7)
▪️Смажений солоний арахіс – 55 гр

Сирна пп-великдень з начинкою «Арахісова іриска» покроковий рецепт

1. Для вареного згущеного молока обсмажити СОМ на сухій сковороді до рум’яного кольору, перебити блендером з звичайним молоком, підсолоджувачів і крохмалем. Перелити в сотейник і постійно помішуючи, варити до загустіння. Потім додати арахіс і залишити трохи охолонути, накривши харчовою пленкой.
2. Для сирної маси змішати сир, м’який сир, корицю, кокосовий цукор і все перебити заглибним блендером (можна протерти через сито). P. S. Для м’якого сиру: літр ряжанки повністю заморозити, а потім на ситі, застеленому марлею, розморозити при кімнатній температуре.
3. Форму для паски поставити в глибоку ємність, застелити марлею хрест-навхрест в 2 шари, викласти спочатку сирну масу, потім згущене молоко з горіхами і накрити залишилася сирною масою. Накрити масу марлею, поставити вантаж і прибрати в холодильник на ночь.
4. Потім перевернути великдень, прибрати форму і марлю, і можна подавати! Прикрасьте по своєму смаку🥰 Впевнена, що такий варіант великодньої страви ви ще не готували! Але смак вразить кожного😏 Готуйте із задоволенням!