Як зробити пластичний шоколад для ліплення

У минулому році це був справжній новорічний хіт, як думаєте в цьому році буде так само актуально ? Як зробити пластичний шоколад для ліплення в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

Білий шоколад – 200 гр
Сироп глюкози (або рідкий мед) – 100 гр
Жиророзчинний барвник

Як зробити пластичний шоколад для ліплення покроковий рецепт

1. 1. Прогріваємо сироп глюкози, щоб він став більш пластичним.
2. Розтоплюємо шоколад (на водяній бані або імпульсами в мікрохвильовці, акуратно не перегрівайте ВД1).
3. Об’єднуємо обидві маси, додаємо барвник, вимішуємо наскільки виходить лопаткою (міцною лопаткою).
4. Далі швидко (наскільки у Вас вийде) промешиваем руками, як тісто. Завдання об’єднати всі інгредієнти, намагатися робити це швидко т. к. маса може почати виділяти какао масло.
5. Прибираємо в плівку, в холодильник на 8 хв часов.

2. 1. Готуємо тістечко картопля для начинки я зазвичай змішую бісквіт + крем-чіз, формує кульки
2. Пластичний шоколад (рецепт пластичного шоколаду в каруселі) але так само можна робити і з мастики, заздалегідь дістаємо з холодильника, я роблю це приблизно за годину.
3. Відщипуємо шматочок, розминаємо в руках.
4. Припудрюємо (трохи) крохмалем силіконовий килимок, качалку і руки, розкачуємо .
5. Я намагаюся розкачати досить тонко (але не прозоро, щоб потім шоколад не тріснув при формуванні) і рівномірно, але коли на готовому виробі місцями колір виходить нерівномірним і трохи просвічує начинка (зеленуватий бочок), так виходить ще реалістичніше 😉
6. В серединку кладемо начинку і формуємо навколо «оболонку» , поступово истончая, а потім відламуючи «кінчик», що утворилися складки можна акуратно відрізати ножицями ( якщо цього не зробити, при згладжуванні їх не буде видно, але в цьому місці шар шоколаду буде товщі).
7. Згладжуємо мандарин з усіх боків праскою для мастики, особливо ретельно опрацьовуємо «шви».
8. Якщо десь стався розрив можна зробити «латку» з того ж «пластичного шоколаду» і так само її загладити праскою.
9. Далі робимо насічки, я робила ножем.
10. Прокатуємо весь мандарин на дрібній тертці для формування дуже реалістичного рельєфу шкірки.
11. В середину вставляємо гвоздички (спеції).
12. Можна на вафельній папери роздрукувати наклейки і приклеїти їх на розтоплений шоколад або декор гель.