Здобний пиріг з яблуками в духовці з дріжджового тіста

Як приготувати смачний Здобний пиріг з яблуками в духовці з дріжджового тіста рецепт простий. Рецепт точно знадобиться! Адже не за горами осінь / зима з затишними вечірнім чаюванням.

Інгредієнти

Випікала у форму для тарта: дно Ø20 см,
верх Ø24 див. Дно застелила пергаментом, боки змастила сл.маслом.Звичайна форма Ø20 см буде маленькою

Тісто:
150 мл молока
75 г цукру
1 ч. л. ван. цукру
75 г сл. масла
2 яйця(1 жовток на мастило)
18 р пресів. дріжджів
0,5 ч. л. солі
450 г просіяного борошна(+/-)

Начинка:
500 р очищених, порізаних
середнім кубиком яблук
2 ст. л. цукру
1 ч. л. ван. цукру
кориця за смаком
20 г крохмалю
40 мл води
30 г сл. олії

Здобний пиріг з яблуками в духовці з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Начинка: розігріла сковороду зі сл. маслом, висипала яблука, додала цукор, ван. цукор, корицю. Періодично помішуючи гасила 12 хв. Крохмаль розвела холодною водою, додала до яблук, перемішала, гасила ще пару хв. Накрила плівкою в контакт до повного охолодження. ⠀
2. Опара: в молоці (38ºС) розпустила дріжджі з 1 ч. л. цукру (із заг. к-сті), додала 4 ст. л. борошна (із заг. к-сті), перемішала до однорідності, затягла плівкою, прибрала на підйом. Перемішала яйця, сіль, цукор, ван. цукор, масло, поєднала з готової опарою, перемішала до однорідності. Додала 400 г борошна. Перемішала ложкой.
3. висипала На стіл 50 г борошна, замісила тісто (5-10 хв). Борошна пішло 450 р. ⠀ Тісто виклала в змащену раст. маслом ємність, прибрала під плівку на підйом. Тесту зробила обминку, знову прибрала на підйом. ⠀ Тісто подкатала в рулет, розділила на 2 рівні частини, кожну подкатала в кулю, залишила під плівкою на 10 хв. ⠀
4. Одну частину розкрутила в круг Ø 26 см, виклала у форму, підправила бортики. Поверх тіста виклала рівним шаром начинку. Друга частина-повна свобода дій. Тісто тонко розкачувала, плела джгути, вирізала листочки, квіточки. ⠀ Якщо без цих всіх переподвыподвертов, то треба взяти форму Ø24 см.
5. Тісто розділити на 2 нерівні частини: більша частина, це низ пирога з бортиками, а з меншою розкачати, нарізати смужки, зробити решітку, викласти на начинку. ⠀ Коли прикрасила пиріг, прибрала під плівку на расстойку. Далі змастила жовтком+2 ч. л. води. Випікала при t 180 ° С ≈ 25 хв. Дивіться по своїй духовці!