Слойки з заварним кремом з листкового тіста з ягодами

Як смачно зробити Слойки з заварним кремом з листкового тіста з ягодами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Листкове дріжджове тісто 1 кг
Жовток і молоко на змазування тіста

Цукрова глянсова глазур:
Цукор 200 гр
Вода 200 гр (варимо сироп)
Желатин 4 гр + вода 40 мл (замочений)

Яйце 2 шт
Молоко 300 мл
Цукор 100 гр
Крохмаль 25 гр
Ванільний цукор 1 ст л
Масло вершкове 1 пачка

Ягоди

Слойки з заварним кремом з листкового тіста з ягодами покроковий рецепт

1. Тісто розморожуємо, але не до супер м’якого стану, розкочувати його не треба, формувати щільне тісто простіше. Коли наліпити човники, дно човна потрібно проколоти вилкою в декількох місцях, а бортики змастити жовтком з крапелькою молока. Випікати такі слойки треба по інструкції на упаковці – у мене пішло 16 хвилин на 220*.

2. Крем заварний: в гаряче молоко потрібно додати яєчну суміш (яйця, збиті з цукром, ванільним цукром і крохмалем). Весь час крем помішуємо віночком, щоб крем був рівномірним і не підгорів. У загустілий крем потрібно додавати пачку вершкового масла, накрити плівкою і остудить.

3. На остиглі слойки викладаємо остиглий крем, ягоди і за бажанням поливаємо дзеркальної глазур’ю (вона блищить, підсолоджує слойку, але це не обов’язково). Варити її просто: цукор 200 гр і воду 200 гр уварюють у сироп.

4. Трохи охолоджуємо і вливаємо разменянный желатин (1 год л з гіркою на склянку води). Все готово! Густіє така глазур в охолодженому вигляді. Смачно до божевілля, як в кращих пекарнях – пригощайтеся!

Відео рецепт 👇