Цукерки нуга з горіхами домашні

Як зробити Цукерки нуга з горіхами домашні рецепт простий. Захотілося самим приготувати нугу? 🙂 Вперед! Все просто! Слово «нуга» походить від латинського nux – горіх. І традиційно готується з білка, цукру, меду і смажених горіхів. Консистенція може значно змінюватися в залежності від складу. У мене вийшла дуже ніжна, розсипчаста і м’яка ☺️

Інгредієнти

30 г білка (від 1 яйця)
80 г глюкозного сиропу або меду
60 г води
200 р цукру
40 г арахісової пасти
220 г горіхів і сухофруктів: у мене фісташки, ізюм, очищений мигдаль
Цедра 1 апельсина

Цукерки нуга з горіхами домашні покроковий рецепт

1. Готуємо сироп: змішуємо воду, цукор, цедру, глюкозний сироп і арахісову пасту. Ставимо на плиту, варимо приблизно до 137С. Паралельно починаємо збивати білок. Коли сироп готовий, поступової вливаємо його в білок, продовжуючи взбивать.

2. Збиваємо, поки маса не стане кімнатної температури. Потім активно втручається горіхи і перекладаємо в заздалегідь підготовлену форму: рамку або кільце промазуємо рослинним маслом, дно обтягуємо пленкой.

3. Розрівнюємо нугу, накриваємо пергаментом, утрамбовуємо склянкою або маленької скалки. Прибираємо в холодильник на 8 годин, потім розрізаємо гострим ножом.

Відео рецепт 👇